Harjoittelu Scandic Rovaniemi Cityssä

Tein 2 kuukautta kestävän harjoitteluni kesällä 2022 Scandic Rovaniemi Cityssä, Rovaniemen ydinkeskustassa. Scandic Rovaniemi City sijaitsee hyvällä paikalla Rovaniemen keskustassa, sillä siitä pääsee kätevästi kauppakeskuksiin ja ravintoloihin sekä kaikkeen muuhun, kuten myös napapiirille katsomaan joulupukkia ja poroja, sillä taksit ja bussipysäkit ovat hyvin lähellä. Hotellin tiloissa on myös paikkoja omille autoille niin pihalla kuin hallissakin. Itse hotellin sisällä on myös palveluita, kuten kokoustilat, saunat, baari, Scandic shop sekä ravintolat Bord ja Atrium. Tässä hotellissa on rento ja nykyaikainen ilme, sillä siinä on valmistunut laaja remontti pari vuotta sitten.

Olin vastaanottovirkailija harjoittelijana kyseisessä hotellissa ja minulle kuului paljon monipuolisia tehtäviä. Pääasiassa palvelin asiakkaita heidän kirjautuessaan sisään ja ulos, joka hoitui hotellin varausjärjestelmää käyttäen. Tämän lisäksi tehtäviini kuului esimerkiksi asiakkaiden auttaminen ja neuvominen, puhelimeen vastaaminen, varauksien tekeminen, baaritarjoilu respassa, kassapalvelu, avustaminen kerroksilla, aulan siisteyden ylläpito ja tuotteiden täyttäminen. Avustin myös välillä aamupalalla, ravintolassa ja keittiössä astioiden keräämisen eli blokkaamisen parissa. Näiden lisäksi oli vielä monta muuta tehtävää eli jos monipuolisuutta kaipaa niin sitä löytyy varmasti vastaanottovirkailijan työstä.

Työtehtävien monipuolisuuden lisäksi koin mukavaksi sen, että olin työvuoroissa vaihtelevasti eri työntekijöiden kanssa. Kaiken kaikkiaan koin harjoittelun hyvin tärkeäksi ajatellen tulevaisuuden urasuunnitelmia, sillä sain tästä harjoittelusta paljon irti itselleni. Nyt tiedän, minkälaista asiakaspalvelu on hotellissa ja minulle jäi käteen myös paljon opittuja taitoja monen eri tehtävän kautta. Lisäksi sain kokea ensimmäistä kertaa olla mukana mahtavan työilmapiirin keskellä, onhan se yksi tärkeimmistä asioista työelämässä.

Elina Anttonen, MPT21SM.

12.9.2022

Jätä kommentti