Suuntaava harjoittelu Yöpuu Yhtiöillä

Moikka!

Olen Heta ja opiskelen kolmatta vuotta restonomiksi Jamkilla. Lapsena mulla oli haaveena perustaa oma hotelli ja tykkään myös matkustella, joten päätinpä muutama vuosi sitten lähteä opiskelemaan restonomiksi. Mitään suurempaa kokemusta alasta ei mulla aiemmin ollut, mutta keittiöapulaisena ja siivoojana hotellissa ja hostellissa toimin jonkun aikaa Australiassa. Olin myös toiminut reilu kuukauden siivoojana Hotelli Yöpuussa.

Ekaan harkkaan mulla oli suunnitelmissa lähteä ulkomaille, mutta koronan takia en päässytkään ja hyväksi luin sen. Nyt sitten toiseen harkkaan halusin hakea Yöpuu Yhtiöille, sillä ihailen niitten brändäystä. Yöpuu Yhtiö on perheyritys, mikä on lähtenyt liikkeelle pienemmästä Yöpuu hotellista ja samoissa tiloissa toimivasta ravintola Pöllöwaarista. Kuutisen vuotta sitten he laajensivat Hotelli Versoon, minkä tiloissa toimii nykyään myöskin Verso Baari & Keittiö. Molemmissa hotelleissa on myös erilaisia kokous- ja juhlatiloja. Viimeisin laajennus oli Bistro Kirkkopuisto, mikä tarjoaa kahvila- ja ravintolapalveluita sekä vuokrattavat saunatilat.

Tosiaan, menin sitten maaliskuussa Versoon respahommiin, vailla minkäänlaista kokemusta. Onneksi siellä oli vastassa aivan ihanat ja rautaiset ammattilaiset, jotka jaksoivat mulle kaiken vääntää rautalangasta. Pari ekaa päivää tein kerroshoitajan hommia, niin talokin tuli tutuksi samalla. Sen jälkeen noin kuukauden päivät toimin vastaanotossa ja opin käyttämään Hotellinx-järjestelmää. Toki tein myös muita hommia, jotka respalaisille kuuluu. Yllätyin, kuinka monipuolista työtä respalaisilla on ja kuinka monesta asiasta pitäisikään tietää.

Kuukauden harjoittelun jälkeen siirryin Yöpuun puolelle, missä laajensin työtehtäviä myös erilaisiin kokouspalveluihin, aamiaistarjoiluun sekä pääsin myös avustamaan Ravintola Pöllöwaarin puolella. Kaikkiaan olen kyllä oppinut todella paljon harjoittelun aikana ja pääsin yritykseen töihin ainakin kesän ajaksi. Mitään kuvia en harkassa tajunnut napsia, mutta jos yritys ei ole ennalta teille tuttu niin menkää ihmeessä käymään paikan päällä tai vähintäänkin selailemaan yrityksen nettisivuja ja somea! En voi kuin suositella 😊

-Heta Salminen

Jätä kommentti