Suuntaava harjoittelu Visit Jyväskylä Regionilla

Hei!

Olen Jenni, neljännen vuoden restonomiopiskelija. Suoritin suuntaavan harjoitteluni Visit Jyväskylä Regionilla matkailuneuvonnan tiimissä talven 2021-2022 aikana. Visit Jyväskylä Region vastaa koko Jyväskylän alueen matkailumarkkinoinnista ja -neuvonnasta. Hain Visit Jyväskylä Regionille harjoitteluun, koska matkailuneuvonta ja -markkinointi kiinnostivat minua ja halusin kokeilla jotain täysin erilaista kuin aiempi harjoitteluni hotellissa.

Työtehtäviini kuului mm. asiakaspalvelu puhelimitse, sähköpostitse sekä chat-palvelussa, Visit Jyväskylä Regionin verkkosivujen tiettyjen osioiden päivittäminen, Jyväskylän kaupungin tapahtumakalenterin ylläpito, Visit Jyväskylä Regionin Pinterest-tilin sisällön suunnittelu ja toteuttaminen sekä muut matkailuneuvonnan juoksevat tehtävät. Kehitystehtävänä tein Visit Jyväskylä Regionin opastetuille kierroksille sekä fyysiset että sähköiset esitteet. Harjoittelun aikana pääsin osallistumaan myös mm. inklusiivisen matkailun koulutukseen ja matkailun ideariihiin.

Harjoittelu alkoi perusteellisella perehdytyksellä, mutta pääsin kuitenkin äkkiä itsenäisesti tekemään töitä. Tehtävistä oli helppo päästä kärryille, ja koin kaikki työtehtävät todella mieluisiksi. Aluksi oli ehkä jokseenkin stressaavaa palvella asiakkaita matkailuneuvojana, kun en itsekään tiennyt mitä kaikkea Jyväskylässä voi tehdä ja missä. Tiedon etsiminen oli iso osa asiakaspalvelua, ja melko äkkiä asiakaspalvelu alkoi luonnistumaan, varsinkin kun jossain vaiheessa sitä osasi suositella tiettyjä asioita jo itsekin ilman Googlen apua. Alun jälkeen työtehtäville muodostui viikoittainen aikataulu, ja opinkin harjoittelun aikana tehokasta ajanhallintaa.

Harjoittelu oli ihana kokemus, vaikka valitettavasti parin viikon jälkeen jouduttiinkin siirtymään etätöihin. Tulipahan ainakin Teams-palaverit varsin tutuiksi! Koko Visit Jyväskylä Regionin tiimi oli ihan huippu, ja matkailuneuvonnan tiimissä työkavereina olivat tukevat ja tsemppaavat ohjaajat, joiden kanssa oli aidosti ilo tehdä töitä. Työ oli mielestäni mielenkiintoista, ja etenkin Pinterestin päivittämisestä nautin, kun sain kirjoittaa luovia tekstejä postauksiin. Visit Jyväskylä Regionia voin lämpimästi suositella harjoittelupaikaksi kaikille, joita matkailuneuvonta tai -markkinointi kiinnostaa.

  • Jenni Hautala, 4. vuoden restonomiopiskelija

Jätä kommentti