Suuntaava harjoittelu Foodwestilla

Hei kaikki! Olen Essi, neljännen vuoden restonomiopiskelija Jamkilla. Suoritin suuntaavan harjoitteluni Foodwest Oy:llä tuotekehitystiimissä Seinäjoella keväällä 2022. Foodwest on elintarvikealan asiantuntijayritys, jonka tavoitteena on auttaa elintarvikealan toimijoita kasvamaan alan edelläkävijöiksi. Yritys tuntee niin kuluttajat, markkinat ja koko tuotekehityksen kaaren. Sen palveluihin kuuluvat tuotekehityksen lisäksi markkinatutkimus, sopimusvalmistus, tuotetietopalvelut ja Synkka, laatu ja elintarviketurvallisuus, ravitsemus, luokitusvalvonta sekä työntutkimus eli osaaminen on laajaa.

Hain Foodwestille suuntaavaan harjoitteluun, sillä olen aina ollut kiinnostunut tuotekehityksestä ja halusin haastaa itseäni sekä oppia uutta. Tuotekehitys ei kuulu opintosuunnitelmaan koulutusohjelmassani, enkä ole sen parissa ennen työskennellyt, joten se oli itselleni täysin uusi ja vieras maailma. Olinkin äärimmäisen iloinen, että sain harjoittelupaikan yrityksestä, vaikka tuotekehityksestä itselläni ei ollutkaan kokemusta entuudestaan.

Aloitin harjoitteluni huhtikuun alussa ja minut otettiin heti lämpimästi vastaan Foodwestillä. Ensimmäisellä viikolla minua perehdytettiin ja pääsin jo heti tutustumaan erilaisiin työtehtäviin. Kaikki työntekijät ottivat hyvin vastaan, olivat avuliaita ja valmiita opettamaan sekä perehdyttämään minua. Heti alusta alkaen huomasin, että työilmapiiri on positiivinen ja jokainen on valmis auttamaan toinen toistaan eli töitä tehtiin tiiminä.

 Työtehtäviä, joihin pääsin harjoittelun aikana osallistumaan, olivat mm. erilaiset tuotekehityksen projektit, aistinvaraiset arvioinnit, tuotteiden pakkaus ja valmistus, esiselvitykset. Esimerkiksi se, millainen prosessi erilaisten tuotteiden kehittäminen on, oli mielenkiintoista. Lisäksi oli hienoa, että pääsin osallistumaan laajasti erilaisiin kehitysprojekteihin vieläpä eri henkilöiden kanssa. Tästä syystä opin harjoittelun aikana paljon uutta. Koska projektit toteutetaan asiakkaille ovat ne luottamuksellisia, enkä tästä syystä voi lähteä niitä sen enempää tässä avaamaan. Kuitenkin Foodwestin verkkosivuilla on mainittuna muutamia projekteja, joiden kehityksessä yritys on ollut mukana. Näitä ovat esimerkiksi Lasso Drinksin alkoholiton Ruusunen kuohujuoma, The Finnish Long Drink, VIRKUNE-vitamiinijuomat Keulalle. Lisäksi yritys on mukana tunnetussa televisio-ohjelmassa Menestysreseptit, niin tuomaristossa kuin auttamassa kilpailijoita tuotekehityksen eri vaiheissa.

Harjoittelu oli opettavainen ja mielenkiintoinen kokemus. Opin paljon enemmän uutta kuin olisin edes osannut kuvitella. Oli hienoa päästä osallistumaan tuotekehitykseen ja ymmärtämään sen jokainen vaihe. Lisäksi pääsin lyhyessä ajassa näkemään ja tekemään paljon muitakin työtehtäviä yrityksessä. En voi siis kuin suositella Foodwestia harjoittelupaikkana, mikäli haluat haastaa itseäsi, oppia uutta ja kehittää omaa osaamistasi. Foodwestillä on monenlaisia mahdollisuuksia harjoittelun saralla eri työtehtävien puitteissa. Kannattaa siis käydä tutustumassa Foodwestin palveluihin heidän verkkosivuillaan. Ehkä tässä voi olla sinun seuraava harjoittelupaikkasi.

-Essi Koski, 4. vuoden restonomiopiskelija

Jätä kommentti