Lapland Hotels Kuopion Ravintola Gallassa

Hei! Olen Henna, kolmannen vuoden restonomiopiskelija. Suoritin viimeisen, suuntaavan harjoitteluni Lapland Hotels Kuopion yhteydessä toimivassa Ravintola Gallassa heinä-marraskuun aikana. Lapland Hotels on Suomen suurin yksityisesti toimiva hotelliketju, johon kuuluu 19 hotellia ympäri Suomea lapin hotelleista kaupunkihotelleihin. Hotellien lisäksi ketjun toimintaan kuuluu hiihtokeskuksia sekä safari. Suoritin harjoitteluni hotellin yhteydessä toimivassa ravintolan aamiaisella, jossa toimin aamiaistarjoilijan työtehtävissä. Aamiaistarjoilijana työtehtäviini kuului lämpimien juomien tarjoilu pöytiin, pöytien blokkaus ja pyyhkiminen, pöytien kattaminen, buffettipöytien siisteyden ylläpito sekä astiahuolto. Luonnollisestikin työvuoroni sijoittuivat aamuihin, mutta muutaman kerran autoin aamiaisen jälkeen alkavilla lounailla sekä keittiössä buffetin täyttäjänä. Kokemukseni Lapland Hotelsilla oli hyvä. Pidin erityisesti ketjun erilaisesta konseptista, joka oli lapin ja pohjoismaisen tunnelman luominen ja tuominen asiakkaille. Se näkyi niin hotellin tiloista ravintolaan sekä sen tarjontaan. Aamiainen ei ole turhaan palkittu Suomen parhaaksi hotelliaamiaiseksi, nimittäin aamiainen oli muiden ketjujen tarjontaan verrattuna hyvin erilainen. Esimerkiksi kaikkia perinteisiä aamiaiselta löytyviä ruokia ei löytynyt. Tarjolla oli aitoja Lapin makuja unohtamatta myös niitä perinteisiä makuja. Aamiaistarjoilijana yhtenä tehtävänäni oli tarjoilla lämpimät juotavat pöytiin, joka oli myös yksi aamiaisen erikoisuuksista. Mielestäni se toi aamiaiselle sitä jotain ylellisyyden tunnetta, joka lisäsi asiakaspalvelun määrää. Työntekijänä oli mukava nähdä, kuinka asiakkaat reagoivat kyseiseen käytäntöön positiivisesti. Kaiken kaikkiaan työpäivät vaihtelivat kiireellisistä kiireettömiin asiakasmäärien mukaan. Koska aamiainen kuuluu hotellin hintaan, on asiakasmäärät jo suurin piirtein ennalta tiedossa lukuun ottamatta hotellin ulkopuolelta tulevia asiakkaita. Asiakasmääristä huolimatta aamiaisella säilyin jokainen aamu yhtä tunnelmallisena

Teksti: Henna Vimpari

Jätä kommentti