Practical Training 1 Scandic Jyväskylä City

Moikka! Olen Taiga ja tein 10 viikkoa kestäneen harjoitteluni Scandic Jyväskylä Cityssä syksyllä 2021. Oma harjoitteluni oli vaarassa jäädä kokonaan pois, sillä koronatilanteen takia hotellli oli suljettuna lähemmäs 1,5 vuotta. Scandic Jyväskylä City on harkkapaikkana siitä mielenkiintoinen, että yleensä harjoittelijat pääsevätkin kokemaan myös työskentelyä viereisessä Scandic Jyväskylä Stationissa. Työntekijät ovat samat ja vuoroja voi siis näin ollen olla molemmissa hotelleissa sekaisin. Aluksi toki perehdytetään yhteen hotelliin kerrallaan. Scandic Jyväskylä City on Jyväskylän tasolla hyvin kompakti ja hinta-laatu suhteeltaan hyvä. Hotelli ei tarjoa kovin erityisiä palveluita eivätkä huoneet ole tarkoitettu luksusta vaativille asiakkaille, mutta sen sijaan työmatkailijoille se on erittäin toimiva. Hotelli sijaitsee aivan ydinkeskustassa, Vapaudenkadun molemmin puolin.

Oman harjoitteluni aikana pääasiassa olin vastaanotossa ja työtehtäviini kuuluivat asiakkaiden sisään- ja uloskirjaaminen, kokoustilojen valmistelu ja muut “hanttihommat” sekä tietysti asiakaspalvelu vastaanotossa, puhelimitse ja sähköpostilla. Aluksi tuntui, että puhelimeen vastaaminen oli hyvin haastavaa kun omat tiedot ja taidot eivät aina riittäneet auttamaan asiakasta. Tämä kuitenkin yleensä aina saatiin hoitumaan sillä, että rohkeasti otti työkaveria hihasta kiinni ja kysyi neuvoa tai lupasi palata asiaan myöhemmin. Kokoustiloja löytyy useampi ja kokousasiakkaita olikin usein. Tämän lisäksi myös erilaiset joukkueiden majoitukset ja ryhmävaraukset tulivat hyvin tutuksi. Sain myös harjoittelun aikana kokeilla aamiaispuolen vuoroja ja ne olivatkin ihan erilaista työtä kuin vastaanotossa. Kuitenkin koin vastaanoton enemmän omaksi jutukseni.

 Scandic Jyväskylä Cityssä yksi erityinen asia mikä kuitenkin pitää mainita on hyvä tiimihenki! Työkaverit ovat ystävällisiä ja haluavat aidosti perehdyttää ja opettaa asiat hyvin. Jos tulee kinkkinen tilanne on hyvinkin normaalia soittaa naapurihotelliin ja kysäistä neuvoa, aina autetaan toista. Itse aloitin harjoittelijana, mutta harkan loputtua päädyinkin jäämään töihin tähän samaiseen paikkaan, ja tässäpä sitä ollaan vuosi eteenpäin edelleen osana työporukkaa!

Teksti: Taiga Huttunen, Bachelor´s degree programme in Tourism Management

Jätä kommentti