Suuntaava harjoittelu Vision Factoryssa, Espanjassa

Hei! Nimeni on Minna ja olen 4.vuoden restonomiopiskelija Jyväskylän Ammattikorkeakoulussa. Suoritin suuntaavan työharjoitteluni yrityksessä nimeltä Vision Factory. Vision Factory on start up yritys Barcelonassa, jossa tein työharjoitteluni henkilöstörekrytoinnin parissa. Tein työharjoitteluni etänä, vaikkakin olin Barcelonassa ihan paikan päällä. Työtehtäviini kuului muun muassa potentiaalisten hakijoiden etsiminen Linkedinistä, hallinnolliset avustustehtävät sekä työpaikkailmoitusten julkaisu netissä. Pääsin myös tekemään Canva nimisellä alustalla mainoksia, jossa mainostetaan tulevia työpaikkoja. Näiden lisäksi kirjoittelin myös yrityksen nettisivuille blogitekstejä henkilöstörekrytointiin liittyen.

Hain Vision Factorylle harjoitteluun, koska olen jo pitkään ollut kiinnostunut henkilöstörekrytoinnista ja varsinkin kun sitä pääsi tekemään kansainvälisessä ympäristössä, tämä herätti mielenkiintoni vielä enemmän. Vaikka työharjoittelu olikin etänä, tämä ei minua haitannut, koska pystyimme silti mennä tapaamaan muitakin työharjoittelijoita. Olin aikaisemmin opiskelijavaihdossa Barcelonassa, joten mitään kulttuurishokkia ei oikeastaan tullut. Nyt kumminkin työharjoittelun ollessa etänä, oli myös helppo lähteä tutkimaan muitakin paikkoja Barcelonan lähettyvillä. Hyödynsimme paljon Erasmus Barcelona järjestön kautta olevia retkiä ja kävimme muun muassa patikoimassa Pyreneillä, tutkimassa pieniä Ranskan kyliä sekä myös patikoimassa Montserrat nimisessä paikassa, joka sijaitsee ihan Barcelonan lähettyvillä.

Kaiken kaikkiaan voin sanoa, että harjoittelupaikka oli todella sopiva minulle ja opin sieltä hyvän pohjan henkilöstörekrytointia varten. Pääsin myös takaisin unelmieni kaupunkiin Barcelonaan ja sain hyvää uutta työkokemusta.

Kirjoittaja: Minna Mäkelä Palveluliiketoiminta tutkinto-ohjelma

Jätä kommentti