Suuntaava harjoittelu Finlandia Hotelli Albassa

Moikka, olen Anna! Olen restonomiopiskelija opintojeni loppusuoralla ja tein suuntaavan harjoitteluni hotelli Albassa. Halusin Albaan harjoitteluun, sillä hotelliala kiinnosti minua ja olin kuullut opiskelijakavereilta hyvistä harjoittelukokemuksista Albassa. Aloitin harjoitteluni 2 viikon jaksolla kerroshuollon tehtävissä, jonka jälkeen olin 2 viikkoa ravintolasalin puolella ja lopuksi tein vastaanottovirkailijan tehtäviä 8 viikkoa. Tein samalla opinnäytetyötäni, jonka vuoksi tein vastaanotossa 4-päiväisiä työviikkoja.

Hotelli Alba on yksi kymmenestä Finlandia Hotels -markkinointiketjuun kuuluvista hotelleista, jolla on oma liiketoiminta ja toimintamallinsa. Hotelli sijaitsee Mattilanniemessä Jyväsjärven rannassa, lähellä yliopiston kampusta. Hotellissa on 126 huonetta ja 100-paikkainen ravintola järvinäköalalla. Lisäksi Alba tarjoaa kokoustilapalveluja 10-hengen Albis-kabinetissa ja noin 45-hengen Clubi-kabinetissa.

Kerroshuollossa siivosin pääasiassa huoneita. Ravintolasalin puolella tein astiahuoltoa, täytin aamupala- ja lounasbuffetia sekä blokkasin likaisia astioita pöydistä ja katoin pöytiä. Pääsin myös harjoittelemaan asiakkaan tilausten ottamista, tarjoilemista sekä laskutusta. Vastaanotossa pääsin myös monipuolisiin tehtäviin. Tehtäviin kuului mm. varausten tekeminen, sisään- ja uloskirjaaminen, laskutus, virtuaaliveloitusten tekeminen muiden varauskanavien kautta, tilitys, sähköposteihin sekä puhelimeen vastaaminen.

Kokemukseni Albassa oli oikein positiivinen ja voin suositella sitä harjoittelupaikkana. Työporukkaan oli helppo päästä mukaan. Työkaverit olivat tukenani koko harjoittelun ajan ja opin heiltä paljon! Sain oikein hyvän kuvan hotellin toiminnasta, kun sain kokeilla kerroshuollon, ravintolasalin sekä vastaanoton tehtäviä. Kerroshuoltoon sekä ravintolasaliin tutustuminen auttoivat myös vastaaonoton tehtävissä ja asiakaspalvelussa, kun tunsi talon. Opin myös Hotellinx Cloud -varausjärestelmän käyttöä, josta on varmasti hyötyä, mikäli päädyn töihin vastaanottovirkailijana tulevaisuudessa.

Teksti: Anna Kiviharju

Jätä kommentti