Suuntaava harjoittelu Jamkin kansainvälistymispalveluissa

Hei! Olen Minna, opiskelen neljättä ja viimeistä vuotta restonomiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Suoritin suuntavan harjoitteluni Jamkin kansainvälistymispalveluissa. Kansainvälistymispalveluissa esimerkiksi ohjataan lähteviä ja tulevia vaihto-oppilaita ja työskennellään yleisesti liikkuvuuksien, ohjelmien ja soppareiden parissa.

Harjoitteluni sijoittui elokuu-joulukuulle ja oli hieman pidempi kuin normaalisti vaadittava harjoittelu olisi ollut, mikä ei haitannut yhtään. Harjoitteluuni kuului sekä lähipäiviä, että etäpäiviä. Maanantaisin ja perjantaisin työskentelin etänä, ja tiistai – torstai Rajakadun kampuksella. Hain kansainvälistymispalveluihin harjoitteluun, koska työnkuva vaikutti kiinnostavalta ja monipuoliselta enkä ollut ennen työskennellyt toimistotehtävissä tai osittain etänä.

Työtehtäväni olivat monipuolisia ja mielenkiintoisia. Työtehtävinä minulla oli muuan muassa some -ja viestintäsuunnittelu/toteutus, erilaiset inventaariot, opintomatkojen käsittely, dokumenttien siirtäminen eri tietojärjestelmiin, asiakaspalvelu ja tapahtumasuunnittelu. Pääsin myös harjoittelun aikana osallistumaan erilaisiin palavereihin ja kokouksiin. Harjoittelun myötä minulle tuli tutuksi liuta uusia tietojärjestelmiä ja uutena tuli myös etätyöskentely. Työaika oli liukuva, joten sain myös kokemusta siitä, että omiin työaikoihin pystyi melko hyvin vaikuttamaan.

Harjoitteluni sujui hyvin, ja olen erittäin tyytyväinen harjoittelupaikan valinnastani. Uskon, että tämä harjoitteluni tulee auttamaan minua tulevaisuuden työelämässä. Vaikka toimistotyöskentely tuli minulle uutena ja esimerkiksi en ollut tottunut hallinnollisiin työkuviin, tuli työnkuva tutuksi melko nopeasti ja apua pystyi aina kysymään työkavereilta. Työyhteisö oli todella ihana ja työpaikalle oli mukava aina tulla. Olen erittäin kiitollinen mahdollisuudestani suorittaa harjoitteluni kansainvälistymispalveluissa.

Kirjoittaja Minna Paananen, Palveluliiketoiminta

Jätä kommentti