Harjoittelu GreenStar Hotel

Moikka! Olen Silja, loppuvaiheen opintoja suorittava restonomiopiskelija. Suuntaavan harjoitteluni tein GreenStar Hotel Jyväskylässä. Päätin hakea hotelliin, sillä olin jo pitkään ollut kiinnostunut hotellin työtehtävistä. GreenStar ei ollut itselle tuttu konsepti ennen kuin aloin etsimään tietoa Jyväskylän hotelleista. Ekologiset arvot ja kompakti työporukka houkuttelivat hakemuksen lähettämiseen. Kesäkuussa sitten harjoittelu alkoi ja tein 4-5 päivänä viikossa hommia.
GreenStar hotelleja on tällä hetkellä viisi kappaletta: Joensuussa, Lahdessa, Jyväskylässä, Vaasassa ja Oulussa. Se on Suomen ensimmäinen hiilineutraali hotelliketju, ja keskittyy toiminnassaan moniulotteisesti kestävyyteen. Hotellissa on 107 huonetta 2 + 1 henkilölle, ja se sijaitsee aivan keskustan tuntumassa Matkakeskuksen lähettyvillä.
Harjoitteluni aikana pääsin tekemään vähän kaikkea. Aamiaisbuffetin ylläpito, astiahuolto, blokkaaminen, tukun tilaaminen ja purkaminen, päivä kerroshuollossa, puhelimeen ja sähköpostiin vastaaminen, asiakaspalvelu, varausten tekeminen, laskutus ja tilitys olivat muiden muassa tehtäviäni. Varausjärjestelmänä Clock on tullut tutuksi, ja pääsin myös tutustumaan esihenkilötehtäviin.
Pidin harjoittelustani todella paljon. Oma-aloitteisuus ja rohkeasti kysyminen olivat erityisen hyviä ominaisuuksia, sillä niin pääsi nopeammin tekemisen touhuun kiinni. Erityisen hyvin viihdyin ihanan työporukan ansiosta, johon otettiin avosylin vastaan. Tämän harjoittelukokemuksen perusteella hotellityöskentely oli oikein mukavaa.

Teksti: Silja Isosaari

Jätä kommentti