Suuntaava harjoittelu Hotel GreenStar Jyväskylässä

Hei! Olen Roosa ja olen ihan viittä vaille valmis restonomi. Opintojeni aikana suoritin suuntaavan harjoittelun Hotel GreenStar Jyväskylässä. Hotel GreenStar Jyväskylä sijaitsee kaupungin keskustassa ja hotellissa on 107 huonetta. GreenStar ketjulle on tärkeää, että toiminta ei vain näytä vihreältä, vaan se myös todella on sitä. Sen toiminta perustuu vastuullisiin ratkaisuihin, vastuullisen matkailun takaamiseksi. GreenStar on myös Suomen ensimmäinen hiilineutraali hotelliketju. Ketjun kumppaneiden tulee myös jakaa samat vihreät ja vastuulliset arvot. Asiakkaita halutaan kannustaa vihreisiin tekoihin ja myös informoida niistä. Ympäristöystävällisiä valintoja halutaan siis helpottaa.

Työtehtäviini kuuluivat asiakkaiden sisään- ja uloskirjaaminen, laskutus ja maksujen vastaanottaminen, varausten hoitaminen, tilausten tekeminen, arvosteluihin vastaaminen, yhteistyökumppanuuksien hoitaminen sekä aamiaisen valmistaminen. Talon tavoille oli myös helppo oppia, kun työkaverit perehdyttivät mielellään ja kannustivat kysymään, jos jokin on epäselvää. Olin jo hetken miettinyt urasta hotellien maailmassa ja halusinkin päästä kokeilemaan, kuinka pärjäisin tällä alalla. Ja voisinkin sanoa, että onnistuin omassa tavoitteessani hyvin. Opin, kuinka respassa työskennellään ja pääsin näkemään, kuinka tämä asiakaspalvelutyö eroaa ravintolassa olevaan asiakaspalvelutyöhön, mistä minulla on paljon enemmän kokemusta. Suosittelenkin GreenStar Jyväskylää harjoittelupaikaksi, jos haluaa yleisesti enemmän tietoa hotellialasta ja hotellissa työskentelystä sekä arvostaa ympäristöystävällisyyttä, paikallisuutta sekä vastuullisuutta. Itse koin ainakin ylpeyden tunnetta, kun sai työskennellä näinkin vihreässä työympäristössä.

Kirjoittaja Roosa Annola

Jätä kommentti