Harjoittelu: Scandic Laajavuori

Suoritin harjoitteluni Scandic Laajavuoressa. Kyseessä on kokous- ja kylpylähotelli, joka tarjoaa monenlaisia palveluita asiakkailleen. Hotellista löytyykin mm. kahvila, ravintola, keilahalli, kauneushoitola ja hieroja. Hotellin lähiympäristö tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoja liikkumiseen ja rentoutumiseen, esimerkkeinä seikkailupuisto Laajis ja Laajavuoren luontopolku. Scandicilla on noin 280 hotellia kuudessa eri maassa ja se on samalla Pohjoismaiden suurin hotelliketju.


Kymmenen viikkoa kestävä harjoitteluni alkoi housekeepingistä, jossa pääsin tutustumaan hotellin erilaisiin huoneisiin sekä näkemään, miten huoneiden siivous tapahtuu. Tämä helpotti työskentelyn aloittamista vastaanotossa. Olin myös muutaman päivän verran apuna ravintolassa, jossa työtehtäviini kuului mm. astioiden blokkaamista ja tiskaamista. Harjoitteluni loppuaika kului vastaanotossa, jossa pääsin harjoittelemaan mm. asiakkaiden sisään- ja uloskirjaamista, shopin tuotteiden myymistä sekä asiakkaiden neuvomista erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa.

Jokainen päivä oli erilainen ja vastaan saattoi päivän aikana tulla monenlaisia kysymyksiä ja tilanteita. Harjoittelu opetti minulle, että työskentely vastaanotossa on monipuolista ja vaatii hyvää paineensietokykyä. Työntekijät olivat mukavia ja auttoivat minua kaiken kanssa. Minulla ei ole aiempaa kokemusta hotellissa työskentelystä, joten koen harjoittelun opettaneen minulle paljon.

Kirjoittaja: Inha Harjula

Jätä kommentti