Suuntaava harjoittelu Berliinissä

Olen Natalia, kolmannen vuoden restonomiopiskelija Jyväskylästä. Viime syksynä suoritin suuntaavan työharjoitteluni Berliinissä, Saksassa. Berliini on Saksan pääkaupunki ja siellä asuu noin 4 miljoonaa ihmistä. Berliini on tunnettu muun muassa useista historiallisista maamerkeistään sekä vilkkaasta yöelämästään. Kaupungin joukkoliikennesysteemi on yksi maailman parhaista, ja paikasta toiseen pääseminen on helppoa.

Suoritin suuntaavan harjoitteluni Holiday Inn Berlin City West -hotellissa. Holiday Inn Berlin City-West on IHG -hotelli ja se kuuluu GCH Hotel Groupin hallinnoimiin majoitusyrityksiin. GCH Hotel Group on yksi Euroopan suurimmista hotellinjohtoyrityksistä.

Holiday Inn Berlin City-Westissä on 342 huonetta ja se sijaitsee Berliinin Spandaun kaupunginosassa. Hotellissa käy paljon business-asiakkaita, mutta myös perheet, pariskunnat ja muuten yksinmatkustavat viihtyvät hotellissa. Holiday Inn Berlin City-Westiltä on hyvät liikenneyhteydet useisiin paikallisiin nähtävyyksiin, esimerkiksi Charlottenburgin linnaan ja TV-tornille.

Hotellissa työskentelin pääasiassa ravintolassa aamiaistarjoilijana, jossa työtehtäviini kuului muun muassa pöytien siivous ja kattaus, buffetista huolehtiminen ja ravintolan laittaminen kuntoon á la carte-illallista varten. Tein myös vuoroja vastaanotossa, kerroshuollossa ja pääsin jopa pariksi päiväksi seuraamaan ja avustamaan hotellin kirjanpitäjää hänen tehtävissään. Näillä osastoilla tehtäviäni oli esimerkiksi vieraiden sisään- ja uloskirjaus, minibaarien täyttäminen sekä hotellin yleisten tilojen koristelu.

Harjoittelu ulkomailla oli kokonaisuudessaan positiivinen kokemus. Hotellissa oli samaan aikaan kaksi muuta suomalaista suorittamassa työharjoittelujaan, joka oli mukavaa. Saksan kielitaidosta on todellakin hyötyä maassa työskennellessä, suosittelisin opiskelemaan kielestä vähintään alkeita ennen maahan lähtöä, mutta englannillakin pärjää harjoittelijana. Vakituisena työntekijänä en uskoisi kuitenkaan englannin olevan riittävää. Yleisesti voisin suositella GCH Hotel Groupia harjoittelupaikkana, jos hotellityö Saksassa ja maan työkulttuuriin tutustuminen kiinnostaa.

Kirjoittaja: Natalia Kari

Jätä kommentti