Suuntaava harjoittelu Alkossa

Suoritin suuntaavan harjoitteluni Jyväskylän keskustan Sokkarin Alkossa. Paikka valikoitui helposti, sillä olen aiemminkin haaveillut pääseväni kokeilemaan Alkossa työskentelemistä. Minua kiinnostaa erilaiset juomat ja niiden tunteminen ja myyntityö, joten Alko oli otollinen valinta harjoittelupaikaksi.

 Alkossa työskentelin myyjänä, joten työni oli pääsääntöisesti asiakaspalvelua kassalla, tuoteneuvontaa myymälässä sekä kuorman purkamista hyllyihin. Mielenkiintoisinta oli oikeiden tuotteiden valitsemisessa auttaminen, ja se oli myös mielestäni haastavin osuus työssä. Alkuun suosittelu tuntui hieman vaikealle, mutta siihen oppi kuitenkin nopeasti. Kaikista parhaiten oppi seuraamalla muiden työskentelyä: Alkossa on niin paljon kokeneita ammattilaisia, että heidän työtään oli inspiroivaa ja opettavaista seurata.

 Alkon työ on vastuullista, sosiaalista ja mielenkiintoista. Yritys tarjoaa uusille työntekijöillä laajasti erilaisia netissä tehtäviä koulutuksia, mikä on mielestäni hienoa. Koulutuksista oli itsellenikin apua ja niiden avulla sai kattavasti tietoa sellaisistakin tuotteista, mitkä eivät olleet itselleni ennestään niin tuttuja. Alkon työssä vaaditaan hyvää tilannetajua sekä sosiaalisia taitoja, sillä alkoholin myymisessä on oltava tarkkana.

Hienointa työpaikassa oli mukavat työkaverit, jotka neuvoivat aina tarpeen tullen missä tahansa asiassa. Pidin siitä, että paikassa oli rento tunnelma, ja töihin tullessani koin aina oloni tervetulleeksi. Voin hyvillä mielin suositella Alkoa harjoittelupaikkana reippaalle ja oma-aloitteiselle restonomille, ja oman kokemuksen perusteella ymmärrän hyvin, minkä vuoksi yrityksellä on niin hyvä maine työnantajana.

Kirjoittaja: Elina Kauppinen