Suuntaava harjoittelu: Solo Sokos Hotel Paviljonki

Suoritin suuntaavan harjoittelun Jyväskylän Solo Sokos Hotel Pavilijongissa vastaanottovirkailijana. Olin aikaisempana kesänä työskennellyt samassa hotellissa tarjoilijana, joten paikka oli jo valmiiksi tuttu entuudestaan ja olin kiinnostunut oppimaan enemmän hotellipuolella toimimisesta. Kyseinen hotelli sijaitsee erinomaisella paikalla Jyväskylässä, sillä hotellin vieressä on ympärivuotinen messu- ja kongressikeskus, jossa järjestetään monia tapahtumia.

Hotellista löytyy myös italialaistyyppinen ravintola Trattoria Aukio, kuntosali yhdeksännestä kerroksesta hienoilla näkymillä sekä saunatilat rentoutumiseen.

12 viikkoa kestävä harjoitteluni alkoi kerrossiivouksen kanssa huoneisiin tutustumalla. Tämä auttoi ymmärtämää eri huoneluokkien eroavaisuudet ja auttoi myös samalla hahmottamaan paremmin, millaista tasoa asiakkaat odottavat huoneiden siisteydestä. Seuraavalla viikolla pääsin aloittamaan hotellin vastaanotossa työskentelyn. Työnkuvaan kuului asiakkaiden sisään- ja uloskirjaamista, sähköposteihin ja puhelimeen vastaamista sekä asiakkaiden auttamista erilaisissa tilanteissa.

Hotellin vastaanotossa työskentely oli monipuolista ja joka päivä oppi jotain uutta, koska asiakastilanteet olivat hyvin vaihtelevia. Haastavinta harjoittelun alussa oli Opera-järjestelmän yksityiskohtainen opettelu ja yksilöllinen asiakaspalvelu samanaikaisesti. Kyseiseen työhön sopii mielestäni ulospäinsuuntautuva ja stressin sietokykyä omaava henkilö. Harjoittelun ansiosta opin paljon uutta ja pystyn varmasti tulevaisuudessa käyttämään hyödyksi oppimiani asioita.

Kirjoittaja: Lempi Leinonen

Jätä kommentti