Maksullinen artikkeli Science Direct -tietokannassa

Haluaisin tutustua seuraavaan lähteeseen:

Malessy, Pondaag. 2009. Obstetric brachial plexus injuries. Neurosurgical Clinics of North America 20: 1-14,

mutta kokoteksti on maksullinen esim. ScienceDirect -sivulla, jonne mm. PubMed ohjaa.

Vastaus:

No niinpä näkyy olevan: 31,50 dollaria maksava review-artikkeli pdf-tiedostona. Tiivistelmän voi lukea maksutta.

10 lehden artikkelit, muiden tiivistelmät

JAMKilaisilla on käytettävissään Elsevier-kustantamon Science Direct -tietokannassa 10 lehteä ja niissä julkaistut artikkelit vuosilta 1995 – 2011. Tietokantaan pääsee JAMKin verkosta kampuksilla tai JAMKin tunnuksilla kotona. Kyseisten lehtien tai muuten maksuttomasti saatavien lehtien artikkelit on merkitty vihreällä kuvakkeella. Kaikista artikkeleista voi lukea tiivistelmät.

Vuosittain kirjastossa mietitään, mitä tietokantoja asiakkaat haluaisivat ja mihin on varaa. Asiaan liittyy myös kirjastojen kansallinen liittouma, FinELib, joka neuvottelee parhaillaankin kansainvälisten kustantajien kanssa useiden tietokantojen sopimuksista. Toivottavasti hinta tulee sopivammaksi myös Science Directin hankintaan.

Näiden lehtien artikkeleihin pääset tällä hetkellä:

– Annals of Tourism Research
– Applied Ergonomics
– Archives of Physical Medicine and Rehabilitation
– Biomass & Bioenergy
– Industrial Marketing Management
– Journal of Operations Management
– Livestock Science
– Midwifery
– Technovation
– Transportation Research Part E: Logistics and Transportation Review.

Valitettavasti löytämäsi artikkeli ei ole ilmestynyt lehdessä, johon meillä on käyttöoikeus.

Lompsi yliopiston kirjastoon!

Jyväskylän yliopiston kirjastolla näyttää olevan kyseinen tietokanta. Voit mennä sinne ja lukea artikkelin. Artikkeleita voi yleensä tulostaa paperille, tallentaa muistitikulle tai lähettää sähköpostina – mieluiten tietty itsellensä.

Kaukopalvelua?

Joskus lehti löytyy esimerkiksi Varastokirjastosta, jolloin sen tilaaminen on maksutonta myös opiskelijalle. Valitettavasti kyseistä lehteä ei näyttäisi olevan Varastokirjastossa.

Jos se sen sijaan täytyy tilata jostain muusta kirjastosta, esimerkiksi Terkosta, tilaaminen yleensä maksaa ja taksan määrittelee se kirjasto, josta se tilataan.

JAMKin kirjaston sivuilta, kohdasta Kaukopalvelu: ”Käytä kaukopalvelua, jos et löydä haluamaasi kirjaa tai muuta julkaisua kirjastostamme tai lähialueen kirjastoista, esimerkiksi Jyväskylän yliopiston kirjastosta tai Keski-Kirjastoista.”

Lisäys 19.10.2015

Samojen tekijöiden tuoreempi artikkeli on kokotekstinä mm. tietokannassa Academic Search Elite (EBSCO). Niitä voi etsiskellä myös DOAJ Directory of Open Access Journalsin kautta (avoimen netin tiedelehtien hakemiston kautta). Olisiko niistä apua?

Academic Search Elitestä löytyy 10 artikkelin tiedot, mutta vain yksi niistä on tällä hetkellä kokotekstinä:

Malessy, M., Pondaag, W., Yang, L., Hofstede-Buitenhuis, S., le Cessie, S. & van Dijk, J. 2011. Severe Obstetric Brachial Plexus Palsies Can Be Identified at One Month of Age. Plos ONE 6, 10, 1 – 6. Viitattu 19.10.2015. Http://www.jamk.fi/fi/Palvelut/kirjasto/Oppaat/Liiketalous-ja-palvelut/, Academic Search Elite.

DOAJista löydän tällaisen artikkelin tiedot:

Pondaag, W. & Malessy, M. J. A. 2014. The Evidence for Nerve Repair in Obstetric Brachial Plexus Palsy Revisited. BioMed Research International 2014. Review Article. Viitattu 19.10.2015. Http://www.hindawi.com/journals/bmri/2014/434619/.