Verkko-ohjauksen webinaareista tukea Ohjaamoille

Maailma muuttui hetkessä, kun koronapandemia pyyhkäisi arkista elämäämme. Yhtäkkiä ei voinutkaan tehdä työtä tutussa fyysisessä tilassa, vaan piti nopeasti siirtää toimintoja verkkoon. Näin kävi myös Ohjaamoille, jotka olivat uuden haasteen edessä – kuinka toteuttaa palveluja nuorille verkossa? Oltiin pakkotilanteen ja pakkodigiloikan edessä ja kaivattiin kovasti neuvoja ja vinkkejä ohjauksen toteutuksesta kotikonttorin kautta.

TESSU2 ja URAA yhdessä: Verkko-ohjauksen webinaarisarjaTähän haasteeseen TESSU2- ja URAA!-projektit tarjosivat Ohjaamoille monipuolisen paketin verkko-ohjauksen tueksi. Kohtaamo-hanke ehdotti toteutukselle Ohjaamojen kyselytuokioita, joka oli paras mahdollinen paikka toteuttaa paketti webinaarien muodossa.

Verkko-ohjauksen webinaarisarja sisältää 4 osaa:

  1. Verkko-ohjauksen perusteet, jossa tarkastellaan verkko-ohjausta käsitteenä, verkko-ohjaukseen valmistautumista, videovälitteistä ja tekstipohjaista verkko-ohjausta sekä verkossa tapahtuvan ohjauksen erityispiirteitä.
  2. Asiakasohjaus verkossa, jossa tarkastellaan tiedottamista, neuvontaa ja ohjausta käsitteinä, asiakkaan toimijuutta ohjaustilanteessa, ohjauskeskustelun vaiheita ja vuorovaikutusta sekä ohjauksen eettisiä periaatteita.
  3. Minä monialaisena verkko-ohjaajana, jossa tarkastellaan monialaisen ohjauksen toteutusta verkossa ja mitä siinä on hyvä huomioida sekä monialaisen verkko-ohjauksen eettisyyttä.
  4. Pienryhmäohjaus verkossa, jossa tarkastellaan pienryhmäohjausta käsitteenä, millainen se on prosessina ja millaista osaamista ohjaajalta edellytetään.

Webinaarit ovat katsottavissa bit.ly/tessutube ja niiden diaesitykset kunkin videon kuvausosiosta.

Webinaarisarjan työryhmä: Pirjo Hänninen, Seija Koskela, Anne Leppänen, Seija Mäkinen ja Auli Sesay, JAMK ammatillinen opettajakorkeakoulu.

 

Kirjoittaja: Auli Sesay

 

Teksti on julkaistu aiemmin TESSU-blogissa.