TESSU viestii aktiivisesti kentällä

Jalkapallon vaihtoa osoittava taulu. Ulos numero 74, sisään numero 66.

TESSU-toimistosta terve!

Näillä sanoilla alkoi ensimmäinen blogikirjoitukseni kaksi vuotta sitten. Pääsin mukaan TESSU-joukkueeseen ikään kuin toisen puoliajan alussa – ensimmäinen TESSUhan toteutettiin vuosina 2015–2019 ja nykyinen projekti alkoi 2019. Tuolloin kirjoitin edelliseen, nyt jo bittiavaruuteen kadonneeseen blogiimme tuskailuistani sudenpentujen arvonimiä muistuttavien akronyymien (TESSU, OSMO, ESR, EURA, ELO, ELY, OMG jne.) ja muun hankehallinnon viidakossa:

”Pikkuhiljaa on selkiintynyt, mikä se [TESSU-]mittari oikein on ja mitä tapahtuu tarvekartoituksessa, kuinka Ohjaamo toimii ja ennen kaikkea mihin meitä tarvitaan. Jo muutamaa tarvekartoituskokousta seuranneena on alkanut hahmottaa, millaisia ongelmakohtia ja tarpeita Ohjaamojen toiminnassa voi olla, samantapaiset sanankäänteet kun usein tuntuvat toistuvan kokouksesta toiseen. Tarvekartoituksen jälkeen TESSU-valmentajat rientävät apuun ja monialaisen yhteistyön haasteita ratkotaan paikan päällä valmennuksissa.”

Tuntuu, että näiden kuluneiden kahden vuoden aikana tuo tarve TESSUn valmennuksille ei ainakaan ole vähentynyt. Ohjaamojen onneksi saatiin hieman lisäaikaa, toimintamme nimittäin jatkuu vielä ensi vuoden maaliskuuhun saakka!

TESSU tunnetaan

Pelipaikkani joukkueessa on projektisuunnittelija, päätehtävinäni pitää huoli siitä, että viestit kulkevat joukkueen sisällä ja tekemisemme näkyvät ja kuuluvat myös muille. Rooli vaatii taktista silmää: millaiset viestit toimisivat parhaiten missäkin tilanteessa, miten pallo saadaan perille oikeaan osoitteeseen?

On ollut ilo huomata, että TESSU on jo melkoisen tunnettu brändi niin Ohjaamojen kuin muidenkin tärkeiden sidosryhmien silmissä! Tähän on päästy muun muassa aktiivisella viestimisellä ja markkinoinnilla – asia, joka on syytä pitää mielessä projektissa kuin projektissa. Viestintään kannattaa panostaa jo suunnitelmavaiheessa varaamalla siihen tarpeeksi resurssia. Jos viestintää tehdään hieman vasemmalla kädellä muiden, ”varsinaisten” töiden ohessa, se jää helposti lapsipuolen asemaan. Tämä lienee harmillisen tuttu tilanne monessa Ohjaamossakin.

Kerromme toiminnastamme  aktiivisesti somessa, ja tämä viime keväänä aloitettu blogi on kerännyt ilahduttavan laajan lukijakunnan. Asiantuntijoiden ajankohtaisista tai ajattomista aiheista laatimat kirjoitukset ovat sisältöä, jota viestijä jakaa aina mielellään eteenpäin laajempien yleisöjen saataville.

Tämän TESSUn jälkimmäisen puoliajan lähestyessä loppuaan on minun aikani siirtyä kohti uusia haasteita. Onneksi TESSU-joukkueen ei kuitenkaan tarvitse potkia yhteiseen maaliin vajain kentällisin, sillä uusi viestinviejä on jo saatu vaihtopenkiltä mukaan peliin: projektisuunnittelija Virpi Rajala esittäytyy tulevassa blogipostauksessa!

 

Vesa HolmVesa Holm
Projektisuunnittelija, JAMK ammatillinen opettajakorkeakoulu