Täyttä höyryä kalkkiviivoille asti

Juna kulkee raiteilla

Jo näin muutaman viikon kokemuksella uskallan sanoa, että pääsin hyppäämään TESSUn kyytiin aivan mahtavaan saumaan.

Kun projekti on pyörinyt – kehittynyt ja kehittänyt – jo liki kaksi ja puoli vuotta (ja projektin ensimmäinen osa neljä vuotta jo sitä ennen), ja maaliin on matkaa enää reilu puoli vuotta, on näin viestinnän asiantuntijan vinkkelistäkin suorastaan etuoikeutetussa positiossa: kun pohjalla on aktiivisesti ja monipuolisesti hoidettu viestintä, on hienoa saada keskittyä vain kasaamaan kokemuksia, pöyhimään palautteita ja observoimaan onnistumisia.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö TESSU tömistelisi täyttä höyryä aivan kalkkiviivoille asti: Valmennuksia järjestetään entiseen malliin vielä helmikuun loppuun saakka, uusi vertaismentorointiryhmä startataan syksyllä, lokakuussa juhlitaan myös Ohjaamopäivät ja loppuseminaari yhdessä Kohtaamon kanssa ja loppuvuoden aikana kootaan ja kirjoitetaan leijonanosa JAMKin julkaisusarjaan liitettävästä loppujulkaisustamme.

Liike-elämän pyörityksestä hankehöyryihin

Ennen TESSUuntumista kulutin työpäiväni yritysmaailman pyörteissä. Markkinointi- ja mainostoimistomaailma on toki inspiroivaa, innostavaa ja monipuolista. Ja vauhdikasta. Niin vauhdikasta, että monesti joutui harmittelemaan sitä, ettei yhteen asiakkuuteen oikein ehtinyt sukeltaa riittävän syvälle eikä toteuttaa kaikkea sitä, mitä olisi tahtonut tai toimivaksi arvellut.

Hankeviestijänä pääseekin tästä vinkkelistä katsottuna ihan aitiopaikalle: sen sijaan, että sompailisi sen seitsemän eri päämiehen välillä ja koittaisi pysytellä kaikkien niiden toimialoista, äänensävyistä ja sopimuksen koosta perillä, saakin keskittyä nyt katselemaan maailmaa ja suunnittelemaan viestittävää ihan sen oman hankkeen väristen lasien läpi. On myös jännittävää sukeltaa ihan ajatuksen kanssa kaikkien hanketta risteävien tutkimusten, uutisten, sidosryhmien ja ”sisarhankkeiden” saloihin.

Avoimia kirjoja maassa avoinna kiemurrellen

Merkityksellisyyttä metsästämässä

Kun aloin pohtia loikkausta liike-elämän palveluksesta jonnekin toisaalle, kirjasin työhakemuspohjaani väliotsikon ”Merkityksellisyyttä metsästämässä”. Tällä en tarkoita sitä, ettenkö yrityspuolella olisi päässyt mukaan moniin merkityksellisiin projekteihin ja asiakkuuksiin. Ehkä ennemmin kyse on siitä, että humanistin maailmanparannusviettiä ei ihan helpolla tyydytetä.

Myös siksi olenkin nykyisestä positiostani erityisen onnellinen. Kun pääsee työskentelemään niin hienon palvelun kuin Ohjaamon hyväksi, ei merkityksellisyyttä ja vaikuttavuutta tarvitse kauaa kaivella.

Siksipä TESSUn kyytiin hyppääminen näin loppumetreilläkään ei osaa yhtään harmittaa: tässä kohtaa, jos missä, pääsee tarkastelemaan, ihastelemaan ja kirjoittamaan auki, mitä kaikkea tärkeää ja hienoa onkaan saatu aikaiseksi!

Virpi Rajala


Virpi Rajala

Projektisuunnittelija
JAMK ammatillinen opettajakorkeakoulu

 

Kuvat Harald Landsrath / Pixabay; Laura Kapfer /Unsplash