Tilastokeskuksen vai JAMKin lähdemerkintä?

Tilastokeskus on sivustolla määritellyt, että lähde pitäisi ilmoittaa eri tavalla JAMK:n ohjeisiin verrattuna. Kumpi pätee?

Opetussuunnitelmaperusteisen ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat. 2010. Suomen virallinen tilasto (SVT): Ammatillinen koulutus [verkkojulkaisu]. ISSN=1799-196X. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 13.2.2012]. Saantitapa: http://www.stat.fi/til/aop/2010/index.html.

Vastaus:
JAMKissa käytetään JAMKin ohjetta.

Tilastokeskuksen ohje taitaa olla täysin standardin mukainen. JAMKissa merkintää on yksinkertaistettu. Olemme jättäneet ohjeestamme pois kaikki standardissa vaaditut hakasulkeet, väkäset, saatavuutta kertovat lisäsanat, ISBN:t ja ISSN:t. Lukija löytää julkaisun ilman niitäkin, eikä opiskelijaa rasiteta niin paljon. Yksinkertaistetussakin lähdemerkinnässä voi olla joskus ihan tarpeeksi opeteltavaa.

JAMKin ohjeen mukainen merkintä:

Opetussuunnitelmaperusteisen ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat. 2010. Suomen virallinen tilasto (SVT): Ammatillinen koulutus. Helsinki: Tilastokeskus Viitattu: 13.2.2012. Http://www.stat.fi/til/aop/2010/index.html.

Kun kopsaan tuon www-osoitteen selaimen osoiteriville ja klikkaan, pääsen sivulle, jossa on monia linkkejä. Sivulla näyttää olevan tilasto ja sen useat liitteet. Halutessaan voi ilmoittaa lähteenä vain tietyn liitteen, jos se vaikuttaa mielekkäämmältä omassa opparissa.

ISBN = International Standard Book Number (ks. lisätietoja Kansalliskirjaston sivuilta: http://www.kansalliskirjasto.fi/julkaisuala/isbn.html)

ISSN = International Standard Serial Number (ks. lisätietoja Kansalliskirjaston sivuilta: http://www.kansalliskirjasto.fi/julkaisuala/issn.html)