Jyväskylän kaupungin uudet vs. vanhat nettisivut

Kysymys liittyy Jyväskylän kaupungin nettisivujen uudistamiseen eli kun olen käynyt lävitse lähteitä, niin osa linkeistä ei enää aukea, koska sivut on uudistettu. Lähdin niitä korjailemaan, kunnes tajusin, että osassa myös asiasisältöä on muutettu… Miten toimin?

Vastaus:

Jos sinulla on vanha osoite ja siihen liittyvä Viitattu päivämäärä, pidä ne lähdemerkinnässä.

Sillä tavalla varmistat selustasi, jos joku lukija haluaisi päästä samaan lähteeseen, kuin mitä itse olet käyttänyt opparissasi kyseisenä ajanhetkenä.

Välimuistista voi kaivella vanhoja sivuja, ja myös netin vanhojen sivujen arkistoista voi halutessaan katsoa, millainen kyseinen sivu oli silloin, kun sinä luit sitä.

Positiivista

Uusilla sivuilla hakutoiminto on aiempaa parempi.

Murinaa

Aika monet ovat ilmaisseet hämmennyksensä kaupungin uusista nettisivuista nyt syksyllä.

Kaupunki teki nettisivu-uudistuksen syyskuussa ja siirtyi uuteen julkaisujärjestelmään. Sivujen kääntäminen on vielä marraskuun loppupuolella kesken. Linkit/osoitteet on ilmeisesti rikottu kerralla? (Ja  sitähän ei kantsisi tehdä).

Tyypillisestihän ihminen googlaa jotain, joka liittyy Jyväskylään. No, mitä tulee tuloslistan kärkeen? Tällä hetkellä vanhoja sivuja. Vanhat sivut eivät välttämättä ohjaa uusille. Uudet enkunkieliset sivut aiheuttivat pari viikkoa sitten huolta, kun sieltä puuttui oleellisia yhteystietoja.

Tällä hetkellä esim. googlaamalla jyväskylä ja sairaanhoitaja tuloslistan kärkeen tulee terveyspalveluiden sivu vanhalla sivustolla – Terveyspalvelut – mikä on eri kuin Terveyspalvelut uudella sivustolla. Sekä nettiosoite että sivun sisältö ovat muuttuneet.

(Tietty Googlen tuloslistalle tulee eri ihmisillä eri asioita, mm. sen mukaan mitä ovat esim. Gmailiin kirjautuneina hakeneet aiemmin.)

Tietoja sivustosta, uusilta sivuilta:

Jyväskylän kaupungin pääsivusto löytyy aina osoitteesta www.jyvaskyla.fi. Olemme kuitenkin järjestelmien välillä, ja näin ollen osa sivuista toimii eri osoitteessa. Kaupungin pääsivuston haku hakee kuitenkin myös muilta sivustoilta ja pyrimme linkittämään mahdollisimman kattavasti.

Jyväskylän kaupungilla on noin 100 000 sivua ja useita www-osoitteita. Osa sivuista on toteutettu julkaisujärjestelmällä, osa on staattisia sivuja ja osa ohjelmallisia kokonaisuuksia.