Pörriäisen tarina

TESSU-pörriäismaskotti nurmikolla.

Tänään 20.5. vietetään maailman mehiläispäivää, joka onkin mainio hetki avata TESSU2-projektin maskotin taustoja. Moni on varmasti miettinyt, miksi kummassa projektimme tunnushahmona häärii tuo keltamustaraidallinen pörriäinen!

Juuret juontavat ensimmäisen TESSU-projektin (2015–2019) loppuseminaariin, jossa JAMK ammatillisen opettajakorkeakoulun päällikkö Jari Kalavainen kiteytti loppupuheenvuorossaan, että TESSU näyttäytyy projektina, joka kulkee Ohjaamosta Ohjaamoon levittäen muiden Ohjaamojen hyviä käytänteitä toisiin Ohjaamoihin. Yleisön joukosta tuli kommentti, että TESSUhan on kuin mehiläinen pölytyshommissa. Siitä nousi ajatus, että ehkäpä se seuraava TESSUn maskotti onkin jonkin sortin pörriäinen. Ehdotus sai yleisöltä kannatusta.

TESSU1-maskotti.Uuden maskotin käyttöönotto tuntui luontevalta, sillä olihan ensimmäiselläkin TESSU-projektilla maskotti – vihreä nelijalkainen ja hyväntuulinen vipeltäjä, joka riensi Ohjaamojen apuun viitta hulmuten.

Siitä se sitten lähti ja graafikkomme Martti Hännisen käsistä syntyi TESSU-pörriäinen, joka seikkailee TESSUn toiminnassa ja näkyy markkinointimateriaaleissa. Osuimme maskotillamme ajan hermoon, kun Yle lanseerasi viime vuonna Pelasta pörriäinen -kampanjan. Maskottimme kautta olemme toivottavasti omalta osaltamme auttaneet pörriäistietoisuuden levittämisessä!

TESSU-pörriäinen raitapaidassaan,
 kohti Ohjaamoja suunnistaa.
 Tukea monenlaista tarjoaa
 ja työvälineitä kehittämiseen mainostaa!

 

Auli


Auli Sesay

Projektipäällikkö, JAMK ammatillinen opettajakorkeakoulu