Green Care- koulutusmalli korkea-asteelle

    ” Metsän seinä on vain vihreä ovi, josta valo ohjaa ystävänsä ” (Risto Rasa)

Olemme Jamkissa mukana aloittamassa uutta hanketta, jonka tavoitteena on kehittää koulutusta Green Care -menetelmiä työssään käyttäville  ammattilaisille sekä asiantuntijoille. Green Carella tarkoitetaan niitä luonto- maatila- ja    eläinavusteisia  menetelmiä, joiden avulla  halutaan tukea yksilön/ryhmän hyvinvointia ja terveyttä.  Tämän hankkeen parissa työskentelemme aina kesään 2018 asti, jolloin koulutusmallin tulisi olla valmis- ja testattu käyttöä varten.  Hanketta on toteuttamassa yhden yliopiston lisäksi seitsemän ammattikorkeakoulua. Hankkeella on ESR-tukirahoitus / POP-ELY.

Kuvassa metsäpolku johdattaa kulkijaansa kohti määränpäätä, mutta matka erilaisine mutkineen, jännittävine maisemineen ja polunhaaroineen voi olla seikkailu.  Uuden edessä – ensimmäistä kertaa hankkeessa mukana- koen olevani tuon polun alkupäässä, reppu selässä lähtöruudussa. Mukana taipaleella on hyvä retkikulkue & evästä – näillä varmasti pärjätään. Eiköhän matkan varrella puun oksalla istuskele myös useampikin viisautta omaava metsän lintu, joilta voi tarpeen tullen kysyä neuvoa.

Jamkin osuus hankkeessa on kehittää toimintaympäristö- koulutusmoduulia sekä ohjaaja taidot- moduulia. Green Care ympäristöjä on monenlaisia- joista metsä on yksi hyvä esimerkki. Hankkeen loppuessa olemme varmasti erityisesti tästä osuudesta osaavampia. Lisäksi pääsemme mukaan kehittämään GC- perusteita, -menetelmä osuutta, asiakas- ja ohjaustyötä sekä CG-palvelujen erityispiirteitä.

Tästä siis lähdetään taivaltamaan polkua pitkin.  Kerromme lisää matkasta tuonnempana.

Heidi

ESR_lipputunnus     VipuvoimaaEU_2014_2020_loforgb

2 kommenttia

 1. Minna Kirjavainen-Puustinen

  Hei,

  Tahko Farmi on uusi toiminnallinen maatila Tahkon matkailukeskuksessa. Tilalla toimii kotieläintila ja islanninhevostalli. Olemme myös Creen Care Finland ry:n jäsen ja kehitämme yrityksessämme GC tuotteita. Olemme kiinnostuneita kaikenlaisesta yhteistyöstä kanssanne.

  Toivon menestystä hankkeellenne.

  Ystävällisin terveisin
  Minna Kirjavainen-Puustinen
  045-1110060

  1. Heidi Kihlström

   Hei Minna!
   Kiitos viestistäsi ja kiinnostuksesta yhteistyöhön. Pidämme teidät mielessä! Hyvää syksyä !
   Heidi