Green Care työpajassa

”Aamulla,
kun yöllä on satanut,
menemme metsään, järven rantaan,
ja poimimme muistiin
märän maan hajut” (Risto Rasa)

Vihreän hoivan koulutushankkeen ensimmäisessä työpajassa Vanhan Niskalan tuvassa Rovaniemella 12.10.2015 pääsimme itsekin voimaantumaan kauniista luonnnosta ja kerrassaan viehättävästä maalaisympäristöstä.  Työpaja aloitettiin Green Care-henkeen mielipaikka- harjoituksella ja tunnelmallisella aamiaisella vanhassa tuvassa. Päivän teeman mukaisesti keskustelimme tulevaan koulutukseen liityvän verkoston rakentamisesta, sen tarkoituksesta ja toimintavoista sekä tehtävistä. Tarkastelimme myös mm. olemassa olevia Green Care-koulutuksia sekä aloimme raamittamaan tulevan koulutuksen sisältöjä.  Mikäs näitä oli miettiessä takkatulen ääressä joukossa, jossa oli innostuneita osaajia usealta alalta – kukon kiekaistessa väliaikatietoja kanalalta ja joen virratessa omaa uomaansa – meidän ihmisten puuhista piittaamattomana.

Päivän myötä pääsimme siis Green Care polullamme ensimmäiselle pysähdyspaikalle- ”leirinuotion ääreen” asioita jakamaan. Matka jatkuu taas pienemmissä seurueissa- tosin yhteyttä toisiimme pitäen. Seuraavan kerran tämä kulkue tapaa jälleen napapiirin tuntumassa, marraskuun maisemissa.

Heidi

 

WP_20151012_13_30_00_Pro WP_20151012_09_56_59_Pro

ESR_lipputunnus   VipuvoimaaEU_2014_2020_loforgb