Green Care koulutushankkeen kesäterveiset

”Auringon valo on nyt keltaista,
se saa vastarannan
männynrungot
hohtamaan kirkkaasti.

Ja metsä on kuin tuoksuja
keitettäisiin” 

(Risto Rasa)

Niin ollaa lähellä tämä lukuvuoden loppua, koulussa Suvivirsi on  jo helkähtänyt. Green Care-koulutushankkeessa olemme piloitoineet jo suurimman osan opintojaksoista.  Viimeinen, ohjaaja- ja kouluttajaosaaminen käynnistyy Asta Suomen & Jamkin johdolla elokuussa.

Tämän pilottimatkan aikana on ollut antoisaa huomata, mikä voima ryhmällä ja toisilla ihmisillä, jotka jakavat yhteisiä näkemyksiä ja ajatuksia onkaan. Jyväskylässä kokoontuva koulutusryhmä on tarjonnut toisilleen hienoja ideoita ja ajatuksia Green Caresta ja sen tulevaisuudesta. Lähipäivissä on myös verkostoiduttu ja kehittetty ihan uutta. Päivissä on ollut iloa ja naurua, mikä on mielestäni opiskelun suola. Suuri osa opinnoista on ollut verkossa ja lähipäivät vain kirsikkana kakun päällä. Tämä on tarjonnut opiskelijoille mahdollisuuden opiskella joustavasti, oman aikataulun mukaan.

Koulutumallin pilotissa uutta olemme oppineet myös me kouluttajat niin verkkoalusta toteutuksesta, webinaarien järjestelyistä kuin itse Green Carestakin.  Yhteistyötä olemme jatkaneet LuoKse hankkeen kanssa. Uutena aluevaltauksena olisi syksyllä työelämän tutkimuspäivä Tampeella, johon yhdeksi aiheeksi on tulossa Green Care. Tämä tapahtuman aikaan on kesä enää muisto ja pakkanen nipistelee jo poskia. Sitä ennen: nautitaan  auringon valosta ja ihanasta kesästä!

Terveisin, Heidi

Kirjoittaja Heidi Kihlström toimii Jyväskylän ammattikorkeakoulussa toimintaterapian lehtorina ja Green Care- hankkeessa projektisuunnittelijana.