Restonomi – Practical Training

Jamk's Tourism and Hospitality students' experiences in practical training
20.5.2022 Ani Lietonen

Practical Training 1 at Visit Jyväskylä Region

20.5.2022 Ani Lietonen
Practical Training in Finland Tourism Management

Hii to everyone! I am Daria Lomova, a second-year Tourism Management student. I completed my first practical training at Visit Jyväskylä Region from October 2021 to February 2022. Here I would like to share my experiences. Visit Jyväskylä Region is the official DMO in Jyväskylä Region, Lakeland Finland. The main activity of the organization is […]

20.5.2022 Ani Lietonen

Practical Training 1 at Levin Alppitalot

20.5.2022 Ani Lietonen
Practical Training in Finland Tourism Management

I completed my first practical training during my second-year studies in the beginning of 2022 at Levin Alppitalot in Levi. Levin Alppitalot is an apartment hotel in the center of Levi with up to 54 apartments of different sizes. I worked in the sales office with three other employees as the company doesn’t have a […]

16.5.2022 Karoliina Väisänen

Suuntaava harjoitteluni ravintola Amarillossa

16.5.2022 Karoliina Väisänen
Yleinen

Kuva ja teksti: Emilia Jylhä Aloitin työni Amarillossa jo ennen kesää vuonna 2021. Oltuani kesän töissä minulle tarjottiin enemmän työtunteja ja lopulta vakituinen työsopimus. Olen ollut siis Amarillossa kokkina jo vuoden, joten syventävän harjoittelun tekeminen työpaikassani kuulosti hyvältä. Amarillo on meksikolaistyylinen S-ryhmään kuuluva ravintola, joka sijaitsee Jyväskylässä. Amarilloja toki on ympäri Suomea. Työtehtäviini harjoittelun aikana […]

29.4.2022 Ani Lietonen

Harjoittelu Jyväskylä Convention Bureaussa / Tapahtumakaupunki Jyväskylässä

29.4.2022 Ani Lietonen
Harjoittelu Suomessa Matkailu

Suoritin suuntautuvan harjoitteluni Jyväskylä Convention Bureaussa, samalla tehden myös Tapahtumakaupunki Jyväskylän työtehtäviä. Jyväskylä Convention Bureau (JCB) on Jyväskylän kaupungin, yliopiston, ammattikorkeakoulun, koulutuskuntayhtymän ja yritysten yhteenliittymä. Jyväskylä Convention Bureaun toiminta kuuluu itsenäisenä osana Tapahtumakaupunki Jyväskylään, joka kuuluu Jyväskylän kaupungin konsernihallinnon viestintä- ja markkinointiyksikköön. JCB auttaa kansainvälisten tai valtakunnallisten kokous-, konferenssi- ja kongressitapahtumien hankkimisessa Jyväskylään tarjoamalla muun […]

22.4.2022 Ani Lietonen

Harjoittelu GreenStar Hotel Jyväskylässä

22.4.2022 Ani Lietonen
Harjoittelu Suomessa Matkailu

Moikka! Olen Jenni, neljännen vuoden restonomiopiskelija. Suoritin ensimmäisen harjoitteluni kesällä ja syksyllä 2021 GreenStar Hotel Jyväskylässä. GreenStar on pieni hotelliketju, jolla on hotellit Jyväskylässä, Joensuussa, Lahdessa ja Vaasassa. Ketjun valinnoissa otetaan vahvasti huomioon ekologisuus ja vastuullisuus, ja se onkin Suomen ensimmäinen hiilineutraali hotelliketju. GreenStarin ekologisuus oli painavin syy siihen, että halusin juuri sinne harjoitteluun. Minut […]

22.4.2022 Ani Lietonen

Suuntaava harjoittelu Visit Jyväskylä Regionilla

22.4.2022 Ani Lietonen
Harjoittelu Suomessa Matkailu Yleinen

Hei! Olen Jenni, neljännen vuoden restonomiopiskelija. Suoritin suuntaavan harjoitteluni Visit Jyväskylä Regionilla matkailuneuvonnan tiimissä talven 2021-2022 aikana. Visit Jyväskylä Region vastaa koko Jyväskylän alueen matkailumarkkinoinnista ja -neuvonnasta. Hain Visit Jyväskylä Regionille harjoitteluun, koska matkailuneuvonta ja -markkinointi kiinnostivat minua ja halusin kokeilla jotain täysin erilaista kuin aiempi harjoitteluni hotellissa. Työtehtäviini kuului mm. asiakaspalvelu puhelimitse, sähköpostitse sekä […]

23.3.2022 Karoliina Väisänen

Resto-tietotaitokilpailut

23.3.2022 Karoliina Väisänen
Yleinen

Minulla suotiin mahtava mahdollisuus koulumme, Jyväskylän ammattikorkeakoulun, restonomipuolen opettajien kautta päästä osaksi restonomien vuosittaista Resto-tietotaitokilpailutapahtumaa. Tapahtuma järjestetään joka vuosi eri ammattikorkeakoulussa ja nyt vastuuvuorossa oli JAMK. Kilpailuissa eri koulujen restonomiopiskelijat pääsevät kilpailemaan keskenään ja toteuttamaan koulussa opittuja taitoja.  Pääsin työskentelemään osana projektiryhmää, joka koostui niin meistä restonomiopiskelijoista, kuin myös koulumme opettajista ja muusta henkilökunnasta. Työtehtäväkseni […]

7.3.2022 Karoliina Väisänen

Videotuotantoa, itsensä johtamista ja oman yritystoiminnan kehittämistä – Kokemuksia esimiestason työharjoittelusta –

7.3.2022 Karoliina Väisänen
Yleinen

Moikka! Olen Johanna – neljännen vuoden restonomiopiskelija Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Suoritin esimiestason työharjoitteluni liittyen videotuotantoon ja oman yritystoimintani kehittämiseen. Kerron seuraavaksi omista kokemuksistani itsenäisen työharjoittelun suorittamiseen liittyen. Tavoitteenani on perustaa tulevaisuudessa pieni yksityisyritys erilaisten luovien projektien, kuten videoiden tuottamiseen liittyen. Olin perustanut ennen harjoitteluni alkua kaksi uutta YouTube-kanavaa, ja harjoitteluni tarkoituksena oli tuottaa kanaville uusia videoita […]

7.3.2022 Karoliina Väisänen

Suuntaava harjoittelu Burger King Veturin ravintolapäällikkönä

7.3.2022 Karoliina Väisänen
Yleinen

Burger King sai alkunsa vuonna 1954, kun ensimmäinen ravintola avattiin Yhdysvalloissa. Suomeen ketju rantautui ensimmäisen kerran vuonna 1982. Nykyisin ketjulla on maailmanlaajuisesti ravintoloita reilusti yli 18 000, Suomestakin niitä löytyy jo 59. Suosittu Burger King ketju erottuu kilpailijoistaan aidolla liekillä grillatuilla naudanlihapihveillään, valmistustavan ansiosta pihveissä on myös ainutlaatuinen savun maku. Ketju ja sen toimintatavat olivat minulle […]

15.2.2022 Karoliina Väisänen

Suuntaava harjoittelu Hyvinkään kaupungin ateriapalveluilla ja Hyvinkään Ravitsemispalvelut Oy:ssä

15.2.2022 Karoliina Väisänen
Yleinen

Suoritin suuntaavan harjoitteluni Hyvinkään kaupungin ateriapalveluilla ja Hyvinkään Ravitsemispalvelut Oy:ssä lokakuun 2021 ja tammikuun 2022 välisenä aikana. Harjoittelu koostui kahdesta viiden viikon jaksosta, joista toisen työskentelin ateriapalveluiden toimistolla ja toisen Ravitsemispalvelut Oy:n keskuskeittiöllä. Hyvinkään ateriapalvelut ja Hyvinkään Ravitsemispalvelut Oy tuottavat yhteistyössä ruokapalveluita kaupungin päiväkodeille ja kouluille sekä Hyvinkään sairaalan henkilöstölle ja potilaille sekä terveyskeskuksen vuodeosastoille. […]