Workshop 2: Uudistava johtaminen – Yhteinen suunta, 22.2.2012

Uudistava johtaminen – projektin toinen mukana oleville yrityksille yhteinen workshop pidettiin 22.2.2012 aurinkoisessa Marttalassa. Päivän teemana oli löytää yhteinen sävel 1,5 vuoden tekemiselle ja löytää projektin lopussa siintävä tavoitetila – eli rakentaa yhteinen UUJO – roadmap. Tilaisuuden aluksi pohdimme itse kukin, mitkä ovat omat johtamisen johtoajatuksemme: tiedonkulku, aikaa olla läsnä, kasvun johtaminen ja luottamus olivat muutamia poimintoja siitä, mitkä nousivat keskeisiksi teemoiksi.

Tärkeimmäksi tulevaisuuden tavoitteeksi roadmapissa projektissa mukana olevat yritykset nostivat sen, että he haluavat olla haluttuja työnantajia. Se, millä siihen päästään, tuotti lukuisia toimenpide-ehdotuksia, joita projektin aikana on mahdollista toteuttaa: onnistuneet rekrytoinnit ja työhön perehdyttämiset, henkilöstön mukaan ottaminen yrityksen kehittämiseen, asiantuntijoiden kasvattaminen esimiesvastuuseen jne. Esille nousi erityisesti tarve hyvien käytäntöjen jakamisesta projektissa mukana olevien yritysten kesken ja sitä kautta uusien toimintatapojen löytäminen omaan tekemiseen.

Yhteisen työskentelyn lomassa pääsimme kuulemaan myös yhteisöviestinnän asiantuntija Vilma Luoma-ahon sparrausta johtamisviestinnästä. Vilman inspiroivasta esityksestä jäi eniten muhimaan ajatus luottojoukoista – ja miten niitä on johtamisen avulla mahdollista rakentaa. Luottojoukot ovat sidosryhmiä, joiden usko ja luottamus organisaatioon on niin vahvaa, että siitä seuraa organisaatiolle hyötyjä. Näistä ajatuksista ammennamme seuraavaan, toukokuussa järjestettävään workshoppiin!

 

 

Uudistava johtaminen -projektista voit lukea lisää täältä 

Lisätietoja: Marianne Ekonen, projektipäällikkö, puh. 050 409 8352, etunimi.sukunimi@jamk.fi

Jätä kommentti