Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lähiruuan puolella

Kansanedustaja Anne Kalmarin perustama Ruokaryhmä tapasi tasavallan presidentti Sauli Niinistön perjantaina 8.6.2012. Ruokaryhmä esitti vetoomuksen suomalaisen ruuan sekä maakuntien makujen puolesta.

Vetoomuksessa esitettiin, että presidentin kaikissa edustustilaisuuksissa käytetään suomalaista ruokaa: ruokaa, joka sisältää mahdollisimman paljon luonnonmukaisesti tuotettuja, kotimaisia raaka-aineita ja eri maakunnista tulevia paikallisia tuotteita.

Tasavallan presidentti suhtautui Ruokaryhmän vetoomukseen hyvin myötämielisesti. Hän kertoi olleensa lähiruuan asialla jo aiemmissa tehtävissään. Niinistö yhtyi Ruokaryhmän puheenjohtaja Anne Kalmarin esittämään huoleen Suomen huoltovarmuudesta kotimaisen ruuantuotannon osalta. Maailman ruokakriisien uhatessa kotimainen ruuantuotanto on turvattava. Se on yksi syy miksi myös pienimuotoista ruokatuotantoa on tärkeää tukea. Samalla edistetään maaseudun säilymistä monimuotoisena ja elävänä.

Tilaisuudessa keskusteltiin myös ruuan hinnanmuodostuksesta. Ruokaketjussa jokaisen portaan tulisi saada tuotteesta reilu hinta. Myös Niinistö näki tärkeänä kustannusrakenteen läpinäkyvyyden. Hänen mielestään ruokakauppa on kovin keskittynyttä ja hän ihmettelikin suurten keskusliikkeiden rakennusinvestointien määrää pienilläkin paikkakunnilla.

Ruokaryhmässä mukana olevat tekevät töitä suomalaisen ruuan parissa eri sektoreilla. JAMKista ryhmään kuuluu projektipäällikkö Leena Pölkki.

Lisätietoja: Leena Pölkki, projektipäällikkö, 050 401 1894, Pro Ruokakulttuuri -hanke, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

 

Jätä kommentti