Jyväskylän ammattikorkeakoulu mukana kansainvälisessä kulttuurimatkailuhankkeessa

CERTESS – European Cultural Routes – Transfer Experiences, Share Solutions

1.1.2012 – 31.11.2014
Tammikuussa 2012 alkaneen hankkeen tavoitteena on kehittää virallisten Euroopan kulttuurireittien hallinnointia siten, että reittien varrella olevat yritykset ja yhteisöt hyötyvät reiteistä entistä paremmin. Tavoitteena on myös kehittää kulttuurireiteistä entistä parempia tuotteita matkailijoille.

Hankkeessa on partnereina Jyväskylän ammattikorkeakoulun lisäksi erilaisia matkailu- ja koulutusalan toimijoita Luxembourgista, Espanjasta, Italiasta, Maltalta, Tshekeistä, Puolasta, Romaniasta, Saksasta ja Itävallasta. Hanketta hallinnoi European Institute of Cultural Routes, joka toimii Luxembourgissa.

Hankkeen aikana partnerit kartoittavat omilla alueillaan hyviä, verkostojen kehittämiseen ja hallinnointiin soveltuvia käytäntöjä. Näistä käytänteistä valitaan parhaat (best practises), joita testataan hankkeen aikana partnerialueilla toimivilla kulttuurireiteillä ja niihin liittyvissä verkostoissa. Hankkeen lopputuloksena on tavoitteena syntyä suosituksia Euroopan Kulttuurireittien kehittämiseen ja hallinnointiin.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun tehtävänä on kerätä Suomesta hyviä, verkostojen kehittämiseen ja hallinnointiin soveltuvia käytäntöjä vietäväksi hankkeen yhteiselle foorumille.  Mikäli olet kiinnostunut jakamaan hyväksi havaittuja menetelmiä, olethan meihin yhteydessä. Pyrimme jatkossa tuomaan terveisiä kyseiseltä foorumilta suomalaisille matkailutoimijoille.

Tutustu hankkeen uusimpaan uutiskirjeeseen täältä.

Lisätietoja:
European Institute of Cultural Routes:
http://www.culture-routes.lu/php/fo_index.php?lng=en

Projektipäällikkö Susanna Nuijanmaa
Lehtori, koulutusvastaava
Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Liiketoiminta ja palvelut
email: susanna.nuijanmaa@jamk.fi
www.jamk.fi

Jätä kommentti