”Kyllä maalinteko aina maistuu”

Tänään taas maalataan, kun FC JAMK kokoontuu Vehkalammen tekonurmen viheriölle, joka kesätorstai-iltapäiväiselle vuorolleen klo 15:45–16:45. Sekalaista sakkia juoksee pallon perässä kukin tyylillään ja taidoillaan, tosissaan ja ei niin tosissaan. Joukkuehenki on hyvä, läähätys on kuultavissa ja hikikarpalot onnellisilla naamoilla nähtävissä. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää, mutta kuitenkin urheilun kuninkuuslajin hengessä otteet ovat herrasmiesmäisiä. Pallo pysyy liikkeessä ja löytää (useasti) tiensä verkon perukoille. Kentällä nähdään ja tehdään uskomattoman luovia pelikuviota, ajatuksella tai sattumalta, rohkeasti haastaen ja kokeillen pelkäämättä epäonnistumista. Yksilöt omilla vahvuuksillaan pelaavat joukkueensa puolesta ja ilon tunne on yhteinen, kun joku onnistuu: katkaisemaan syötön tai riistettyä pallon, syötettyä pallon sinne, minne meinasikin, saa pallon takaisin haltuunsa hallitusti ja veto, tai veto/ohjaus suoraan nappisyötöstä ja – maali! Tuuletukset ja taputukset päälle molemmilta joukkueilta. Tiimityöskentelyä parhaimmillaan.

Yhdessä tekemisen riemua, joka tuntuu kropassa vielä seuraavanakin päivänä!

Jätä kommentti