Löytyykö tilitoimistoilta rohkeutta?

Keski-Suomessa on viime vuosina käytetty EU-rahaa moninaisiin toimenpiteisiin ja hankkeisiin. Keski-Suomen maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) on tehnyt julkaisun Keski-Suomi ON! jossa nostetaan esiin rahoitettuja asioita. Julkaisussa kerrotaan sivuilla 22–23 työstämme paikallisten tilitoimistojen kanssa. Jutussa peräänkuulutetaan rohkeutta muutoksiin joita nykypäivän tilitoimistoilta vaaditaan.

Projektitiimimme on myös laatinut hankkeen vaiheista ja lopputulemista oman julkaisun Meidänkin pitää muuttua! Havaintoja tilitoimistojen kehittämisestä. Sisällöstä voidaan tiivistetysti todeta, että pienten tilitoimistojen kannattaa syventää asiakaspalveluaan ja suunnata työtään enemmän asiakkaan auttamiseen ja neuvomiseen. Kirjanpitäjän pitäisi auttaa asiakasta kääntämällä katse eteenpäin kohti tulevaa, eikä vain näyttää lukujen valossa tilannetta menneisyydessä. Sähköisiin järjestelmiin siirtyminen ja rutiinien automatisointi antavat mahdollisuuden syvempään yhteistyöhön asiakasyritysten kanssa. Tässä on bisnesmahdollisuus tarjolla – kuka haluaa tarttua siihen?

Jätä kommentti