Y-sukupolvi ja kaverijohtajuuden malli – uusi kirja antaa työkaluja johtajille

Liminari semma

Noin 50 kumppania ja asiakasta kokoontui Tiimiakatemialle juhlistamaan Liminari-tutkimushankkeen osaprojektin Kaverijohtaminen osuuskunnissa lopputuotoksen julkaisua. Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja julkaistiin eilen. Tuloksena syntyi viisiportainen mallinnus kaverijohtajuudesta. Mallin soveltamiseksi käytäntöön julkaistiin Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja sekä matkapuhelinsovellus, millä voi mitata omaa johtamisen tilaa. Kirjassa on kuvattu konkreettisin keinoin erilaisia menetelmiä ja työkaluja tiimien yhteisen päämäärän / vision synnyttämiseen. Voit ladata kirjan yhteistyökumppanimme Pellervo-seura ry:n sivuilta.

Nyky-yhteiskunnassa tieto on kaikkien ulottuvilla, tieto enää ole yksinomaan johtajan vallassa. Tämä on yksi merkittävä johtajuutta muuttanut tekijä.

– Johtaja ei enää  voi johtaa vanhoilla opeilla. Lapsemmekin tietävät enemmän kuin me, ja johtajan pitää osata hyödyntää tietoa oikealla tavalla, kaikkien hyväksi, kertoo kirjan kirjoittanut JAMKin yliopettaja ja tiimivalmentaja Heikki Toivanen.

Kaverijohtaminen osuuskunnissa osaprojekti oli osa Tekes-rahoitteista Työ- ja johtajuus liminaalitilassa hanketta. Koko hankkeen loppujulkaisuun voit tutustua tästä.

Mikäli aihe kiinnostaa sinua, niin seuraahan meitä Facebookissa sivulla Kaverijohtaja.

Lisätietoja: Tiimivalmentaja Heikki Toivanen, heikki.toivanen@jamk.fi, projektipäällikkö Jaana Teriö, jaana.terio@jamk.fi

Liminari semma 2 Liminari semma3

Jätä kommentti