ETENE! hanke etenee

Kuinka saada keskisuomalaiset yritykset ja kansainväliset korkeakouluopiskelijat kohtaamaan ja vastaamaan kansainvälistymisen haasteisiin yhdessä?

Vuoden 2015 alussa käynnistyneessä ETENE! -hankkeessa (2015-2016) tuomme eri alojen ja eri kulttuureista tulevien korkeakouluopiskelijoiden osaamisen alueen yritysten käyttöön. Piloteissa on mukana 10 hyvin eri tyyppistä, kansainvälistymiseen tähtäävää yritystä design alalta konsultointiin ja koneteollisuuteen saakka.

Ensimmäisissä asiantuntijapooleissa helmi-maaliskuussa on koottu ja pohdittu yritysten kansainvälistymiseen liittyviä haasteita caseiksi opintojaksoille ulkomaalaisten opiskelijoiden ratkottaviksi. Kuhunkin tapaamiseen on osallistunut yritysedustajia sekä asiantuntijoita Jyväskylän yliopistolta ja Jamkilta. Korkeakouluopiskelijoista koottu opiskelijaraati on myös kokoontunut ideoimaan mm. tulevia tapahtumia.

Keskisuomalaiset yritykset ja kansainväliset korkeakouluopiskelijat saavat mahdollisuuden tuoda osaamistaan esiin ja luoda uusia kontakteja  kohtaamistapahtumissa, jotka järjestetään yhteistyössä Jykes Oy:n,  Keski-Suomen kauppakamarin ja  Jyväskylän yliopiston kanssa. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille yrityksille.

Tavoitteena kaikkiaan on korkeakoulujen yhteisen toimintatavan löytäminen yritysten ja opiskelijoiden törmäyttämiseksi, yritysten kansainvälistymisen tukemiseksi ja opiskelijoiden työllistymismahdollisuuksien parantamiseksi.

Lisätietoja: mari.holopainen@jamk.fi ja muru.linjala@jyu.fi

VipuvoimaaEU_2014_2020_cmyk

ESR_FI_cmyk

Jätä kommentti