Jyväskylä Game Lab is on!

Uusi pelikehityskeskus on aloittanut tämän vuoden alussa toimintansa Juomatehtaalla Jyväskylä Game Lab -hankkeen toimesta. Hanke kokoaa yhteen pelikehityksestä kiinnostuneet opiskelijat ja työttömät. Toiminnan keskiössä ovat pelitiimityöskentely ja tiimien sparraus. Tiimit saavat tukea osaamisensa kehittymiseen ja peliensä kehitykseen pelialan ammattilaisilta. Toiminnassa hyödynnetään JAMKin ja Jyväskylän yliopiston osaamista. Samalla testataan ja luodaan uusia, ketteriä oppimismuotoja korkeakoulujen pelialan opetuksen tueksi.

Juomatehtaalla on paraikaa devaus käynnissä ensimmäisten tiimien osalta. Pelit tulevat olemaan demovaiheessa ja valmiita jatkokehitystä varten elokuun alussa.

Hankkeen ensimmäinen kaikille avoin ja ilmainen luentoseminaari järjestettiin ti 21.4. Seminaarin luennoitsijana oli Brendon Neuwerth (Chief Operating Officer, Nitro Games Ltd), joka on työskennellyt 90-luvulta lähtien useille kansainvälisille pelifirmoille. Hän on myös ollut kehittämässä suomalaisia pelejä, kuten Alan Wake ja Trials HD. Seminaarin noin satapäinen yleisö kuuli pelien julkaisemisen haasteista, kanavista ja tavoista sekä siitä, miten pelejä julkaistaan menestyksekkäästi yhteistyökumppanin kanssa (tai ilman). Luennon aiheen kiinnostus, ajankohtaisuus ja tärkeys olivat havaittavissa lopussa esitettyjen kysymysten runsaudesta ja yli puoli tuntia kestäneen keskustelun muodossa. Hanke tulee järjestämään seuraavan reilun vuoden aikana muutamia muitakin seminaareja, joissa esiintyjinä ovat pelialan huippuasiantuntijat.

Tällä hetkellä hankkeessa on käynnissä haku toiseen toteutusjaksoon, joka alkaa elokuussa. Hakuehdot ja -lomake löytyvät hankkeen kotisivuilta www.jklgamelab.fi. Hae mukaan ja kerro kaverille kans!

Tykätkää ja seuratkaa meitä

www.fb.com/jklgamelab #jklgamelab
www.jklgamelab.fi

Jyväskylä Game Lab -hanketta rahoittavat Keski-Suomen ELY-keskus (ESR-rahoitus, Vipuvoimaa EU:lta 2014–2020), Jyväskylän yliopiston tietotekniikan laitos, Jyväskylän ammattikorkeakoulu sekä Jykes. Toteuttajina Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Hankkeen toteutusaika on 1.1.2015-31.10.2016.

ESR_FI_cmyk  VipuvoimaaEU_2014_2020_cmyk

Kirjoittanut Hanna Hauvala.

Jätä kommentti