Vieraileva luennoija Jari Saarenpää opasti korkeakouluopiskelijoita vetovoimaisen työhakemuksen saloihin.

Mitä vetovoimaisen hakemuksen tulee kertoa rekrytoijalle? Jari Saarenpää, Premiumlife, korosti hakijan motivaation merkitystä! Suomalaisen rekrytointitutkimuksen mukaan koulutus tulee rekrytoijien valintakriteerien listalla vasta sijalla 6.

Ulkomaalaiset tutkinto-opiskelijat työskentelivät Saarenpään luennolla pienryhmissä miettien miten kirjoittaa hakemus, jolla erottuu edukseen työnhakuprosessissa.

Saarenpää korosti työhakemustekstin tärkeyttä, sillä hakemus on dokumenttina CV:tä tärkeämpi. Sen tulee kertoa miksi paikkaa haetaan, miksi juuri hakija olisi paras tähän tehtävään, mitä hakija on saavuttanut tai saanut aikaan (mitä hän voisi yritykselle tarjota) ja onko hakija todella motivoitunut. CV puolestaan kertoo hakijan historiasta. Myös CV:n näkökulmaa on hyvä miettiä uudestaan: kerronko mitä työtehtäviä olen tehnyt vai mitä olen työlläni ja opiskeluissani saavuttanut?

ETENE! -hanke 30.11.2015 www.jamk.fi/etene

https://www.linkedin.com/in/jarisaarenpaa

ETENE!logot

Jätä kommentti