Elämme erikoisia aikoja – eläkäämme se yhdessä!

Suomi on lähes kiinni! Uskomattomia asioita tapahtuu koko maailmassa. Toisaalta nyt meillä on aikaa olla perheen ja läheisten kanssa. Myös Suomen kaunis ja rauhallinen luonto on nyt kultaakin arvokkaampi toipumispaikka. Esimerkiksi järvet ovat jäässä ja tarjoavat mahdollisuuden liikkua siellä vielä hetken aikaa turvallisesti niin jään paksuuden kuin väkimassojen osalta.

Nyt on oiva hetki lähteä pilkille ja viettämään laatuaikaa nuotion äärellä yhdessä läheisten kanssa. Lähde matkalle kalaan lähivesille. Samalla voit auttaa myös paikallisia pienyrittäjiä esimerkiksi ottamalla mukaan paikallisen oppaan opastamaan turvallisille apajille sekä antamaan vinkkejä kalan käsittelyyn ja reseptiikkaan. Nyt kannattaa ja pitää kokeilla jotain mukavuusalueen ulkopuolelta. Lähde siis kokemaan kalastuselämykset, retkeily- ja makunautinnot aivan uudella tasolla.

Kuva. Miisa Tavaststjerna

Suurien tekojen rinnalla pienet teot korostuvat tässä Suomea ja maailmaa kohdanneessa kriisissä. Siksi on erityisen tärkeää ja entistäkin arvokkaampaa tukea paikallisia yrittäjiä käyttämällä heidän palveluitaan. Jokaisella ostolla on merkityksensä erityisesti pienyrittäjien arjessa ja ennen kaikkea tulevaisuudessa toimimisessa, nyt entistäkin tärkeämpää tehdä hankintoja pieniltä yrittäjiltä. Jokainen on varmasti nähnyt ja kuullut medioista, kuinka yritykset ovat peruneet tilauksiaan ja matkailuyrittäjät ovat ja elävät suuressa piinassa. Meistä jokainen voi pienillä teollaan ja hankinnoillaan helpottaa heidän asemaansa. Käytetään palveluita ja asiantuntijoita läheltä ja pidetään pyörät pyörimässä mahdollisimman hyvin!

ahven
Ahven, mitä parhain pilkkikala ja herkku ruokapöytään.

Kevätauringon alla voit unohtaa arjen raskaat ajatukset ja tunteet. Kala siiman päässä ja ruokapöydässä antaa roimasti voimaa jaksaa eteenpäin.
Kalastuselämys on nyt, ja tulevaisuudessa, helppo toteuttaa niin yksin kuin yhdessä. Tarvittaessa kannattaa kysyä apua ja neuvontaa kalastukseen paikallisilta yhteisöiltä/seuroilta, kokeneilta kalastuksen harrastajilta ja tietenkin kalastusoppailta. Kysy rohkeasti ja lähde nauttimaan kalastuksesta ja Suomen luonnosta sen eri muodoissa. Uskonkin, kun ensimmäisen kerran rohkeasti kysytte ja käytätte opaspalveluita niin huomaatte eron elämyksessä. Kalastuselämys ammattilaisen tai alanaktiivisen harrastajan kanssa on uskomattoman paljon avartavampi ja opettavampi kokemus!

Kalastusoppaita löytyy esimerkiksi täältä:
https://www.fishinginfinland.fi/kalastusoppaat
http://www.kalastusoppaat.fi/

Täältä löytyy harrastuksesta lisää:
https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/kalastus/

Matkalla kalaan – Upeita elämyksiä ja unohtumaton kevät 2020 edessämme!

Andy Kivelä
Kirjoittaja toimii Jyväskylän ammattikorkeakoulussa liiketoiminta-yksikön Matkalla kalaan –hankkeen projektipäällikkönä.

Kalasta elämyksiä ja upeita kokemuksia! 
Seuraa meitä: https://www.facebook.com/matkallakalaan/ 
https://www.aitomaaseutu.fi/hankkeet/matkallakalaan
https://www.instagram.com/matkallakalaan/

Jätä kommentti