Leipomo, jolla on Suomen suurimmat korvat

Jämsäläinen Elonen Oy Leipomo on 50-vuotias 100-prosenttisesti kotimainen perheyritys, joka työllistää tällä hetkellä n. 200 alan ammattilaista. 50-vuotisen taipaleen aikana toimialan olosuhteet ovat muuttuneet rajusti ja siitä syystä uudistuksia on tehtävä koko ajan. Uudet kilpailijat tulevat tällä hetkellä toimialan ulkopuolelta. Toimialalla ennustettavuus on 0 % ja globaalit terveystrendit vaikuttavat siihen, mitä tuotteita ihmiset milloinkin ostavat. ”Henkilöstö oli saatava paremmin yrityksen kehittämiseen mukaan” toimitusjohtaja Jari Elonen kertoo. Koska leipurit eivät näe asiakkaita leipomossa, yhdessä päätimme, että leipurit jalkautuvat asiakkaiden luo. ”Porukka lähti todella innostuneena tähän mukaan. Lähes 80 vapaaehtoista leipuria lähti tekemään asiakashaastatteluja. Niiden avulla lisäsimme asiakasymmärrystä, saimme palautetta ja ideoita uusista tuotteista, joita lähdemme kokeilemaan. Tärkeintä on, että jokainen leipuri voi olla ylpeä siitä työstä mitä tekee. Jokaisen kädenjälki näkyy ja maistuu asiakkaan ostamassa tuotteessa” Jari Elonen toteaa.

MUKA – Muutoskyvykkyyttä, kasvua ja tuottavuutta auttaa keskisuomalaisia pk-yrityksiä kasvamaan ja kehittymään sisäisesti muutoskyvykkäiksi. Projektissa on mukana 12 keskisuomalaista pk-yritystä.

Tutustu MUKA:n sivuihin!

Teksti: Marianne Ekonen, projektipäällikkö
Kuva: Tuomas Rauhansalo, projektitiedottaja

VipuvoimaaEU_2014_2020_rgb EU_ESR_FI_vertical_20mm_rgb_uusi 2 humap-logom 1 jamkfi_tunnus_sininen m1

Jätä kommentti