Kevättä rinnassa

Lausahdus ”kevättä rinnassa” tuo aina hymyn huulille. Täällä Tarvaalassa kevään merkit ovat käsin kosketeltavissa myös toimistotyötä tekevän arjessa. Peltojen, metsien sekä vesistöjen keskellä sijaitseva Biotalouskampus on viihtyisä työympäristö. Joskus työhuoneen ikkunasta ulos vilkaistessa voi nähdä aasin ja ponin tepastelevan taluttajiensa kanssa päiväkävelyllä. Tarvaalan pelloilla on enää vähän lunta ja kosteikolla alkaa kohta vilkas kuhina. Joutsenet ovat kosteikolla tuttu näky. On kiva tulla töihin aamulla, kun ilmassa on kevään raikas tuoksu ja kotiin lähtiessä aurinko on vielä korkealla.

Tarvaalan Biotalouskampuksen pelto-ojassa sijaitseva automaattinen vedenlaadun mittausasemamme on jo viritetty työn touhuun. Asema mittaa kosteikolle virtaavan veden laatua sekä virtaamaa tunnin välein ja tulokset päivittyvät nettiin reaaliajassa. Tulvahuippu on aiempina vuosina ajoittunut yleensä pääsiäisen aikoihin. Tänä keväänä asennamme kosteikolle myös fosfaattianalysaattorin, joka mittaa rehevyyttä aiheuttavaa liukoista fosforia. Vastaavia ei ole vielä muualla Suomessa.

Tarja Stenman, projektipäällikkö