Toukotöiden aikaa

”Toukokuussa touot tehdään”, sanoi vanha kansa. Toukotyöt ovat käynnistyneet maassamme sateisissa merkeissä, niin myös Tarvaalan Biotalouskampuksen lähipelloilla. Peltojen märkyys ja viileä sää ovat hidastaneet kylvöjen etenemistä. Viljelijät odottavatkin nyt lämpimiä poutapäiviä.

Toukokuu on vilkasta aikaa myös tutkimus- ja kehittämistoiminnassamme Tarvaalan Biotalouskampuksella. Asennamme maastoon liukoista fosforia mittaavaan kenttäanalysaattorin, joka on Suomessa uutta teknologiaa. Käynnistämme POKE:n kosteikolta kerätyllä levällä lannoituskokeet sekä jatkamme kosteikon vesienpuhdistustehon tutkimusta. Yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kanssa testaamme uutta innovatiivista vesienpuhdistusmenetelmää POKE:n pelto-ojassa.

Sateista huolimatta kevään tulo tuntuu aina yhtä ihanalta ja ihmeelliseltä eikä siihen koskaan kyllästy. Äitienpäivänä kuulin ensimmäisen kerran käen kukunnan ja Helatorstain aattona tuli heitettyä talventurkit. Tästä se kesän odotus alkaa.