Hamppumaito

F900D5E1-045B-E411-8B18-22000AF88B16-540

Hamppumaito sisältää hampunsiemenen valkuaisen ravintosisällön, eli proteiinit ja rasvat juotavassa muodossa. Se on helppo ja optimaalinen tapa lisätä proteiinia ja rasvahappoja ruokavalioon. Lasillisessa hamppumaitoa on suhteesta riippuen jopa 50% päivittäisestä omega-3 suosituksesta, joka on tärkeää aivotoiminnalle, ylläpitäen tervettä verenkiertoelimistöä ja alentamalla verenpainetta2.
Ohje
Tehdäksesi hamppumaitoa tarvitset tehosekoittimen, hampunsiemeniä, suodatinpussin ja vettä. Lisäksi mausteena voi käyttää mm. vaniljaa, hunajaa, agavesiirappia maun mukaan. Mukaan voi lisätä myös ripauksen suolaa.
Siemeniä kannattaa idättää tai vähintään liottaa vedessä yön yli. Tällöin niistä irtoaa enemmän maitoa ja ne muuntuvat samalla sulavammiksi.
Laita puoli lasia hampunsiemeniä ja kaksi lasia vettä tehosekoittimeen. Kannattaa kokeilla eri määriä mutta tällä suhteella pääsee alkuun. Sekoita noin 30 sekuntia, kunnes hampunsiemenet ovat hienontuneet. Kaada seos suodatinpussiin ja purista neste toiseen astiaan, jolloin kuitu ja maito erottuvat. Maitoon voi lopuksi sekoittaa haluamansa mausteet. Jäljelle jäänyt kuitu voidaan hyödyntää leivonnassa.
Maito kannattaa jäähdyttää ja ravistaa ennen käyttöä, sekä juoda viikon kuluessa säilyttäen jääkaapissa.
Suodatinpussit
Suodatinpusseja saa tilattua muunmuassa Ebaystä tai DetoxYourWorldista. Kääntämällä pussin sauma sisäänpäin kuidun tunkeutumisen sauman väliin estyy. Mikäli suodatat värikkäitä ainesosia, on pussia hyvä liottaa 10 min astianpesuaineessa käytön jälkeen.

Lisätietoa:
Hemp milk – Wikipedia, the free encyclopedia 1
We’re moooving away from cow’s milk / Good Hemp 2
Good Hemp Milk Unsweetened 3
Got Hemp Milk? The Benefits of Hemp Milk | Collective-Evolution 4
The Benefits of Organic Hemp Milk – Global Healing Center 5