Tekemistä Tarvaalassa ja Saarijärven keskustassa

Kun opiskelee Saarijärvellä, sitä haluaa tehdä jotain vapaa-ajalla, joko porukalla tai yksin. Tai voi olla niin, että haluaa tutustua uusiin ihmisiin, kun muuttaa uudelle paikkakunnalle. Tai kuten minulle kävi, halusin alkaa harrastamaan uudestaan vanhaa harrastustani, jolloin päädyin täysin tuntemattomien ihmisten kanssa harrastamaan, joista tuli sitten tuttuja ja ystäviä.

 

Agrologi-opiskelijoiden liikuntavuorot

Meidän koulun opiskelijoilla on Saarijärven Monitoimitalolla joka viikko joko lentopallo- tai sähly-vuorot, johon meidän koulun opiskelijat ovat enemmän kuin tervetulleita. Pelaamisen lisäksi jutellaan ja pidetään hauskaa. Vuoroilla voi myös tutustuu paremmin muihinkin opiskelijoihin, jotka ovat esimerkiksi vanhemmilla luokilla. Vuorot ovat juuri yhteistä hauskanpitoa varten.

 

Tarvaalassa liikkuminen

Kouluhan sijaitsee Tarvaalassa, joka on maaseutua. Tämän takia voisikin nähdä, ettei siellä voisi tehdä mitään. Ja voikin olla, ettei moni opiskelija pyörikään siellä vapaa-ajallaan. Kuitenkin löytyy sieltä muutamia tapoja viettää vapaa-aikaa. Talvella Tarvaalassa tehdään pelloille hiihtoladut, joita voikin helposti käyttää ja siten kuluttaa helposti tunti hiihtäen. Latuja pitkin voi myös päästä keskustaan Kusiaimäkeen. (riipuu lumen määrästä)

 

Jos eksyy Summasaareen, voi siellä käydä suojeluksessa olevassa Haikankärjessä, joka onkin todella upea nähtävyys. Tämän lisäksi Summasaaresta löytyy pieni kuntorata.

 

 

Tarvaalan alueella ( tarkemmin ottaen POKEN alueella) löytyy myös hyvä laavu joen varrelta, jossa voi hyvin viettää iltaa ja paistaa makkaraa. Ja koulun vieressä olevassa koskessa/joessa voi myös harrastaa koskikalastusta ja melontaa.

 

Teatteritoiminta

Saarijärven keskustassa on vanha Työväentalo, jossa Saarijärven teatteri ry tekee joka vuosi erilaisia esityksiä. Harrastukseen lähteminen on helppoa, sillä ryhmä ottaa aina uusia harrastelijoita ilomielin mukaan. Harrastuspuitteet ovat todella hyvät, ryhmällä on suuri lava, pukutilat ja maskeeraushuone. Esityksissä käytetään valoja ja musiikkia, joita hoitaa esityksissä oma henkilö. Ryhmä hankkii joka vuosi uuden ohjaajan ja näytelmät ovat laidasta laitaan. Tämän takia ei pidä luulla, että näytelmät olisivat perinteisiä ja vanhoja ideoita. Itse asiassa ryhmä ottaa usein uusia ja välillä myös rohkeita näytelmiä. Suurin hienous ryhmässä oleminen on ilmapiiri ja harjoitukset ovat usein todella hauskoja.

Alkumakua tulevasta esityskaudesta, harjoitukset ovat kovassa vauhdissa, vaikka lavastus ei ole vielä valmis 🙂

 

Vaikka itse teatterin harrastus ei kiinnostaisi, voi kiinnostuneet käydä katsomassa joka kevät valmista esitystä. Esitykset ovatkin usein suosittuja, joten kannattaa varmistaa, että paikkoja löytyy yleisöstä. Kannattaa tulla katsomaan laadukasta teatteria ja nauramaan mahakippurassa, sillä usein sitä löytyy esityksissä.

Elokuvissa käynti

Mitä paikkakunta olisi ilman elokuvan katsomispaikkaa? Jyväskylään on kuitenkin matkaa, jos haluaisi käydä katsomassa jonkin elokuvan. Saarijärven kaupungintalolla sijaitsee auditorio, jossa KisaKino pitää elokuvailtoja. Siellä pystyy käydä katsomassa kaikki uudet elokuvat ja myös 3D-elokuvia. Menossa olevat leffat ja tulevat leffat näkee KisaKinon nettisivulla.

 Liikelataamo

Liikelataamossa voi käydä porukalla keilaamassa, joko normaalina tai hohtokeilauksena. Paikassa on myös sauna ja kabinetti tilat, joissa voi isompikin porukka viettää iltaa. Paikasta löytyy myös biljardipöytä. Ja jos itse keilapallon liikuttaminen ei kiinnosta, voi Liikelataamoon tulla kuuntelemaan hauskoja juttuja Stand up-iltoina, joissa on käynyt suomen kärkinimiä, esim. Ilari Johansson ja Ali Jahangiri.

Aaresaari

Aaresaaressa voi käydä nostattamassa kuntoaan ja purkamassa stressiä koulutehtävistä, joko kuntosalilla tai uimahallin puolella. Kuntosali muodostuu kahdesta kerroksesta, jossa alempi kerros on tarkoitettu enemmän paino-laitteille ja raudan nostoon. Ylemmässä kerroksessa on sitten kuntosalin technogym tila ja liikuntasali, jossa pidetään erilaisia ryhmätunteja.

Uimahallin puolella on iso allas, jossa voi kuntouida allasta päästä päähän. Tässä kannattaakin seurata, mikä päivä on rauhallinen, sillä välillä allas on niin täynnä, ettei sekaan meinaa mahtua…..

Uimahallissa on myös terapia-allas, poreallas ja liukumäki, jossa voi sitten nauttia ”rennommin” uimisesta. Ja jos haluaa vielä enemmän liikuntaa, niin uimahallissa järjestetään myös erilaisia ohjattuja vesijumppia, joten siitä vaan polskuttelemaan 😉

 

Aaresaari ja monitoimihalli ovat vieretysten, joten helposti voi käydä molemmissa

 

Kukonhiekka

Kukonhiekka on tanssilava, jossa voi käydä, sekä kesällä, että myös syksyllä viihteellä. Paikassa on myös karaoke, jos tanssiminen ei ole oikein oma juttu. Eikä tarvitse pelätä, että siellä olisi ainoastaan tanssimusiikkia/lavatanssit, sillä joka vuosi siellä pidetään myös ns. Pop/Rock iltoja, joissa on tämän hetken nimiä, kuten esimerkiksi: Happoradio ja Kotiteollisuus. Joten kannattaa käydä porukalla sielläkin, jos vain pystyy.

Lenkkeily

Jos lenkillä käydessä ei halua ainoastaan juosta jalkakäytävällä, niin keskustassa löytyy myös eri mittaisia pururatoja/kuntoratoja, joissa voi käydä juoksemassa tai talvella hiihtämässä. Keskustassa niitä on Heramäki ja Mannila.

Kusiaismäki

Kusiaismäellä sijaitsee myös kuntoratoja, frisbeegolf-rata ja talvella siellä on laskettelurinteet ja hyppyrimäet. Paikalla sijaitsee hiihtokeskus, josta voi myös vuokrata välineet, jos omat eivät tulleet mukaan. Kusiaismäellä on myös hiihtoreittejä.

Kansalaisopisto

Jos kiinnostaa esimerkiksi erilaiset jumpat, tanssiminen, käsitöiden teko tai kuorot, kannattaa silloin katsoa, mitä Kansalaisopisto voisi tarjota. Sieltä löytyy vaikka mitä kaiken ikäisille ja monet kurssit toteutetaan keskustassa, joten ei tarvitse edes kauhean pitkälle mennä.

Keskiviikon Musabingo

Agrologi-opiskelijat ovat ottaneet haltuunsa Ravintola Wanhan Mestarin, joka keskiviikkoisen Musabingon, joka on leikkimielinen kisa ja täysin ilmainen. Bingosta voi myös voittaa hauskoja palkintoja. Opiskelijat käyvätkin ahkerasti, sillä porukalla on hauskaa kilpailla keskenään ja pitää hauskaa.

 

Eikä tässä vielä kaikki….

Tässä oli vain osa paikoista, missä voi vapaa-ajallaan viettää aikaa. Kuitenkin Saarijärvellä on vielä lisää, esimerkiksi erilaisia kuntoiluryhmiä ja tapahtumia. Tämän takia suosittelenkin, että kannattaa tutkia Saarijärven-nettisivuja, kuulostella ja työntää nenä ovenväliin, jos löytyy jokin kiinnostava juttu. Tällä tavalla minäkin löysin itselleni harrastuksen.