Nainen onkii rannalta

Matkailukalastuksesta elämyksiä!

Kirjoitin tätä blogia vuoden lyhyimpänä päivänä 21.12.2020. Takanamme on varmasti erikoisin vuosi ainakin allekirjoittaneen elämässä. Kevään 2020 mittaan nopeasti levinnyt koronapandemia pisti maailman polvilleen ja todisti nyky-yhteiskuntamme haavoittuvuuden. Koronapandemia on muuttanut toimintaelementtejä niin työelämässä kuin arkipäivissä. Olemme joutuneet toimimaan lähes kokonaan uusien toimintamallien ja -ympäristöjen ehdoilla. Digiloikat ovat tulleet jäädäkseen varmasti kaikkien kansalaisten elämään. Tulevaisuuden ennustaminen on aina ollut tunnetusti mahdotonta ja jälkiviisaus järkevintä.

Matkalla kalaan- hankkeessa olemme myös joutuneet muuttamaan toimintaamme lähestymällä hankkeen toimenpiteitä ja kehitystoimia uudesta näkökulmasta. Haimme hankkeelle myös jatkoaikaa ja näin ollen hankkeemme tulee jatkumaan elokuun 2021 loppuun asti (alkuperäinen päättymisaika oli 31.3.2021).

Matkalla kalaan- hankkeessa kulunut vuosi on ollut opettavainen koko tiimille ja tuonut myös hienosti esiin niitä mahdollisuuksia, joita matkailukalastuksen elämyksellisyyden ja luontoarvojen tuotteistaminen ja uudenlainen liiketoiminta Keski-Suomessa voi tuottaa yrityksille.

Nainen onkii rannalta
Perusmatkailija taltuttamassa syyshaukea pohjoisessa Keski-Suomessa. Kuva Andy Kivelä.

Matkailukalastus on saanut paljon lisää julkisuutta ja noussut myös alan julkaisuissa esille. Tästä hyvänä esimerkkinä televisiossa kesän ja syksyn aikana näkynyt jo hyvin tutuksi tullut Arktiset Vedet -sarja, jossa vähintään joka toisessa jaksossa mainittiin matkailukalastus osana matkailupalveluiden kehittämistä eri puolilla Suomea. Matkalla kalaan-hanke on siten saanut rinnalleen uuden matkailukalastuksen kehittämiseen liittyvän hankkeen, joka on käynnistynyt Päijät-Hämeessä ja Kymenlaaksossa (Sisä-Suomen matkailukalastuksen edellytykset- hanke). Lisää tietoja: Uutiskirje kesäkuu/2020 (paijanne-leader.fi)

Yhteistyömme Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön kanssa on tiivistynyt, ja lisäksi olemme lisänneet yhteistyötä Otavamedian suuntaan (Erä-lehti julkaisee vuonna 2021 kaksi artikkelia hankkeestamme), lisäksi Matkailuviesti-lehdessä meillä oli hieno julkaisu kesäkuussa 2020. Näihin voit tutustua:

https://www.vapaa-ajankalastajalehti.fi/kalapaikat/kajakkikalastustauuraistenmarjoniemella011220/

Matkailuopas Matkamies | Kesämatkailu 2020 by Matkailuopas Matkamies – issuu

 

järvimaisema
Kohti aurinkoa! Kuva Andy Kivelä

Uutta kesää kohti mennään ja kotimaan matkailu tulee varmasti kasvamaan. Tämä tarkoittaa matkailuyrityksille mahdollisuuksia kehittää omia palveluitaan. Me Matkalla kalaan –hankkeessa haluamme olla tukemassa ja auttamassa yrityksiä kehittämään matalankynnyksen matkailukalastustuotteita.

kuvitteellinenKirjoittaja toimii Jyväskylän ammattikorkeakoulussa liiketoiminta-yksikön Matkalla kalaan –hankkeen projektipäällikkönä.

Kireitä siimoja ja upeita kalastuselämyksiä vuodelle 2021!

 

 

Seuraa Matkalla Kalaan -hanketta: https://www.facebook.com/matkallakalaan/?ref=bookmarks

https://www.aitomaaseutu.fi/hankkeet/matkallakalaan

https://www.instagram.com/matkallakalaan/?hl=fi

 

kuvitteellinen

1 kommentti

  1. Korona on tuonut omalta osaltaan lisäboostia luontomatkailuun, josta hyvänä esimerkkinä juuri tämä kalastusmatkailu. Hiljainen järviluonto tarjoaa erinomaisen turvapaikan pandemiankin keskellä.

Jätä kommentti