Hankerahoituksen ja naistenpäivän juhlintaa

Eilen saimme valtavan hyviä uutisia, kun HEI ICI -tukiohjelman rahoituspäätös julkistettiin. Molemmat jättämistämme hankehakemuksista menivät läpi, joten yhteistyö sekä Vietnamissa että Nepalissa saa jatkoa.

Kehitysministeri Heidi Hautalan allekirjoittamassa korkea-asteen oppilaitosten kapasiteetin vahvistamisen tukiohjelman päätöksessä meille myönnetty rahoitus oli lähes miljoona euroa. Vuoden 2012 haussa jätettiin 55 rahoitushakemusta, joista 23 hanketta sai rahoitusta. Hyväksytyistä hakemuksista viisi on ammattikorkeakoulujen ja 18 yliopistojen koordinoimia. Kummassakin koordinoimassamme hankkeessa kotimaisena partnerina on HAMKin ammatillinen opettajakorkeakoulu.

Hankkeiden puitteissa tehtävä työ alkaa heti. Vietnamin BOOST-hankkeessa kehitetään paitsi paikallisten opettajankouluttajien osaamista myös oppimisympäristöä. Training of Trainers -hanke Nepalissa toteutetaan yhteistyössä paikallisen Tribhuvanin yliopiston kanssa. Hanke on osa suurempaa koulutuksen kehittämisohjelmaa Nepalissa, jonka tavoitteena on nepalilaisten opettajien koulutus- ja osaamistason kehittäminen.

Jo kevään aikana kouluttajamme matkaavat Nepaliin toteuttamaan ensimmäisen koulutusjakson. Myös BOOST-hankkeessa pakataan ensin matkalaukut ja suunnataan Vietnamiin, mutta vielä myöhemmin keväällä saadaan vietnamilaisia vieraita Jyväskylään.

Tänään henkilöstökokouksen yhteydessä juotiin kakkukahvit onnistumisen kunniaksi. Menestyksestä kiittelivät myös JAMKin rehtori Jussi Halttunen ja vararehtori Heikki Malinen. Onnittelujen lomassa muistettiin nostaa myös naistenpäivä esiin. Naisethan ne tämänkin hankehaun takana olivat… :)

Hyvää naistenpäivää!

Kuva: Kakkukahveilla mukana olleita onnittelijoita ja hankehaun tekijöitä. Takarivissä vasemmalta Heikki Malinen, Ulla Mutka, Leena Kaikkonen, Jussi Halttunen ja Tuire Mäki. Eturivissä Maija Hirvonen, Mari Kolu, Tuovi Leppänen, Irmeli Maunonen-Eskelinen, Kaija Hannula ja Tuija Rautio.

Teksti: Sonja Rahkonen

Jätä kommentti