Personalised Learning -hankkeen projektitapaaminen Jyväskylässä

Oppimisen ja opetuksen henkilökohtaistamiseen liittyvän Personalised Learning -hankkeen viimeisin toimijoiden yhteinen tapaaminen pidettiin Jyväskylässä 10.-11.12.2018. Tapaamiseen liittyi myös 12.12. kaikille avoin seminaari hankkeen teemasta. Erasmus+-rahoitteinen kansainvälinen hanke toteutetaan yhdessä hollantilaisten, puolalaisten ja ruotsalaisten kumppaneiden kanssa.

Hankkeen ulkomaiset toimijat olivat toivoneet jo etukäteen useita kouluvierailuja. Tällä kertaa saimmekin järjestettyä tutustumisen Jyväskylän Lyseon lukioon, Huhtasuon yhtenäiskouluun sekä ammattiopisto Gradian tekniikan koulutukseen. Lämpimät kiitokset vierailuiden onnistumisesta järjestäneille tahoille, erityisesti Kirsi Paukulle, Jyri Ylöselle ja Tarja Hänniselle. Suomalainen koulutusjärjestelmä, upeat oppimisympäristöt ja hyvin käyttäytyvät opiskelijat herättivät kiinnostusta, ihmetystä ja vähän myös kateutta tutustujissa.

Kehittämistyötä ja talvista iltaohjelmaa

Mäenlaskijoita Hiihtomaan mäessä
Kuva: Nina Kaari

Kouluvierailujen lisäksi ohjelmassa oli toki myös ahkeraa työskentelyä hankkeen osa-alueiden parissa. Kunkin osallistujamaan vastuutehtävät edistyvät suunnitelmien mukaan. Me jamkilaiset pohdimme uuden opettajuuden kehittymistä ja mitä se vaatii opettajankoulutukselta. Kevään aikana tuotamme tästä aiheesta artikkelin.

Projektin työntekijä ja joulupukki laavulla
Kuva: Seija Koskela

Näin joulun alla ohjelmassa oli luonnollisesti myös joulupukin tapaaminen Hiihtomaan laavulla. Onneksemme lunta oli sen verran, että pääsimme kaikki kokeilemaan pulkkamäkeä ja itse pukkikin löysi helposti paikalle lahjasäkkeineen. Ilta päättyi makkaranpaistoon ja kuuman glögin maisteluun.

Personalised Learning -seminaari

Keskiviikon 12.12. seminaariimme olimme saaneet erinomaiset puhujat. Harri Keurulainen omasta talostamme puhui arvioinnista ja sai aikaan mukavaa keskustelua eri maiden arviointikäytänteistä.

Seminaari järjestettiin Lutakon kampuksella.

Jouni Välijärvi Jyväskylän yliopistolta valotti Pisa-tutkimusten taustaa – teema, joka aina kiinnostaa ulkomaisia koulutuksen ammattilaisia. Luentojen lisäksi seminaariin sisältyi ryhmätyöskentelyä oppimisen henkilökohtaistamisen eri näkökulmista sekä osuus, jossa esiteltiin Personalised Learning -hankkeen kehittämistyötä. Luentotaltioinneista tehtävä kooste julkaistaneen myöhemmin katsottavaksi.

Seminaaripäivä ja projektitapaaminen Jyväskylässä huipentui Waltteri Torikan upeaan joulukonserttiin Taulumäen kirkossa. Hyvällä mielellä saatoimme kaikki lähteä kotia ja joulua kohti.

Teksti: Seija Koskela

Kuvat: Nina Kaari, Seija Koskela, Anna-Kaisa Tiihonen