TK-toiminnan kehittämistä, Twinning-projektia sekä ilmaston muutosta

Twinning-projekti KAPSissa (Kosovo Academy for Public Safety) Kosovossa jatkuu tutkimus- ja kehittämistoiminnan saralla. AOKKn roolina on tänä vuonna tukea instituutin tutkimus- ja kehittämistoiminnan (TK) eteenpäinmenoa osana sen kokonaisvaltaista koulutuksen ja opettajien osaamisen tason nostoa.

Vuoden 2018 kolmesta TK-toimintaan keskittyvästä missio-viikosta ensimmäinen on käynnissä lumisissa maisemissa, kuten kuvasta voi havaita. Siperiasta tulleet kylmät ilmamassat eivät ohittaneet Balkanilla sijaitsevaa Kosovoa, joka juhli tänä vuonna itsenäistymisensä kymmenettä vuotta.

Twinning-projektin toimijoita KAPSn rakennusten edustalla.

Vuoden aikana yliopettaja Sirpa Laitinen-Väänänen yhdessä Poliisiammattikorkeakoulun ja Rikosseuraamusviraston toimijoiden kanssa auttaa KAPSn henkilökuntaa rakentamaan strategista TK-verkostoa, jäsentämään kansallisia ja kansainvälisiä partnereita, käynnistämään TK-projekteja ja tukemaan henkilökuntaa tutkimusprojekteista julkaisemisessa. Käynnissä olevan missioviikon aikana keskustellaan kirjaston uudistuvasta roolista henkilökunnan, opettajien ja opiskelijoiden yhteistyökumppanina, nykyaikaisista tiedonhaun menetelmistä ja tietokannoista sekä julkaisemisesta osana tutkimustyötä.

JAMKin ammatillinen opettajakorkeakoulu on ollut mukana KAPSin TK-toiminnan edistämisessä koko projektin ajan. Samanaikaisesti olemme olleet tukemassa (opinto)ohjaussuunnitelman rakentamista, jonka osalta Seija Koskela ja Anne Leppänen ovat juuri saaneet päätökseen neljän viikon mission – lue Seijan ja Annen kuulumiset.

Teksti: Sirpa Laitinen-Väänänen
Kuvat: Erduan Buçinca ja kollega, KAPS