DreamUp Jyväskylässä 20.4.2016

Kävimme yritystapahtumassa Jyväskylässä, jossa esiintyivät Madventuresin Riku ja Tunna, tubettaja Soikku, stand up -koomikko Helena Pöllänen ja Jyväskeskuksessa oli esillä opiskelijoiden omia yrityksiä. Tapahtuman tarkoituksena oli, että esiintyjät inspiroivat ja antavat vinkkejä kuinka jokainen voi luoda unelmiensa työpaikan. Tarvitaan vain idea, jota lähteä rohkeasti kehittämään. Tapahtuman päöäosassa olivat opiskelijat ja opiskelijayrittäjät. He myivät omia tuotteita ja palv

eluita ja näin heillä oli mahdollisuus tuoda itseään ja yritystään esille.

Esityksistä parhaiten mieleen painuivat Rikun ja Tunnan vauhdikas ja hyvin heidän näköisensä esitys. He painottivat, että pitää ottaa ensimmäinen pelottava askel, jotta voi saavuttaa unelmia. Esimerkkinä he näyttivät videon, missä Riku hyppäsi Venäjällä kerrostalon katolta benjihypyn vaikka häntä pelotti ja hänellä oli ennakkoluuloja venäläisiin turvavarusteisiin. Hypyn jälkeen Riku oli valmis tekemään sen uudelleen. Pojat kannustivat luottamaan intuitioon omasta ideastaan ja toimimaan, koska muuten joku toinen voi ehtiä ensin.

Toinen mieleen jäänyt esiintyjä oli Youtubettaja Soikku, josta emme olleet kuulleetkaan aiemmin. Hän on tehnyt videoita Youtubeen jo vuosia, mutta viime vuosien aikana luonut siitä itselleen uran. Hän inspiroi meitä olemalla esimerkki siitä, että omasta harrastuksestaan voi luoda uran, jos vain tahtoa löytyy. Pelkällä Tubettamisella ei tienaa tarpeeksi, joten Soikku kertoi tekevänsä myös paljon muunlaisia töitä videoiden ohessa, mm. esiintymisiä ja luentoja. Menestyminen tällä alalla vaatii jatkuvaa itsensä kehittämistä, jotta katsojat pysyisivät kiinnostuneena.

Tapahtuma oli mielestämme hyödyllinen niille, jotka aikovat yrittäjiksi tai haluavat kehittää ideaansa. Jokainen esiintyjä toi rohkeasti esille, kuinka heidänkään matkansa menestykseen ei ole ruusuinen.

 

Aino, Annika ja Sari

 

Tubettaja Soikku

Madventuresin Riku

Stand Up -koomikko Helena Pöllänen