Mitä biotalous on?

JAMKin agrologiopiskelijat valottavat alaa ja opintoja:

Oletko kiinnostunut biotaloudesta tai oletko miettinyt, mitä biotalous on? Biotalous perustuu uusiutuvien luonnonvarojen käyttöön. Suomen pellot, metsät ja vesistöt tuottavat raaka-aineita ja mahdollistavat luontoa hyödyntävät palvelut. Biopohjaisilla tuotteilla voimme vähentää ympäristöämme kuormittavien aineiden kuten kivihiilen, fossiilisen öljyn ja muovin käyttöä. Biotaloudessa käytetään puhtaita teknologioita ja samalla huolehditaan luonnon monimuotoisuudesta. Biotalous lisää Suomen omavaraisuutta, auttaa saavuttamaan hiilineutraalin yhteiskunnan, ja vauhdittaa talouskasvua.

Maa- ja metsätalousosaaminen

Onko metsä ollut aina lähellä sydäntäsi tai oletko kiinnostunut eläintenhoidosta ja hyvinvoinnista?

Tarvaalassa opit metsän hoitamisesta ja kasvatuksesta. Lisäksi voit hyödyntää metsätalousosaamistasi, esimerkiksi omalla metsätilallasi! Opit myös tekemään keskeisiä vesistö- ja maamittauksia. Opit tuotantoeläinten hoidosta ja ruokinnasta, ja monipuoliset työtaidot opetusmaatilalla ja harjoittelutiloilla. Maatalous on osa elintarvikeketjua, elinkeinoelämää ja vastuullista biotaloutta.

Tarvaalassa opit myös traktorin perustaidot/käsitteet ja pääset myös ajamaan vanhoilla sekä uusilla traktoreilla.

Biotalouden liiketoiminta

Oletko kiinnostunut esimerkiksi oman yrityksen perustamisesta? Agrologiopinnoissa pääset perehtymään yrityksen perustamisen saloihin, pääset suunnittelemaan omaa yritystä esimerkiksi liiketoimintasuunnitelman ja markkinointisuunnitelman avulla. Lisäksi opit tunnistamaan biotalouden liiketoimintamallit. Valmistuttuasi agrologiksi sinulla on tutkintotodistuksen lisäksi valmis liiketoimintasuunnitelma.

Laura Janhonen, Emilia Paananen ja Lauri Rytkönen, 1. vuoden agrologiopiskelijat, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Biotalousinstituutti

Jätä kommentti