Kolme henkilöä keskustelee tapahtumassa.

Future of the Modern Work -tapahtuma – Oi, jospa oisin saanut olla mukana!

LIPPA-hankkeessa työpaketti 3 sparraa opiskelijan työelämätaitoja työelämän ja ammattikorkeakoulun rajapinnalla. ICT-alan opiskelijoita on osallistettu kyselyin sekä tapahtumin ideoimaan erilaisia tapoja tehdä yhteistyötä. Yhtenä konkreettisena toiveena nousivat esiin erilaiset yritysvierailut, ja tätä toivetta toteutettiin jo viime keväänä. Samanlaista osallistavaa työtapaa olemme harjoittaneet myös ICT-alan yritysten kanssa, ja heidän puoleltaan nousi esille tarve sellaiseen vuoropuheluun ICT-alan opiskelijan ja yrityksen välillä, joka olisi muutakin kuin yritysvierailuja tai harjoittelupaikkoja.

Aikuisia henkilöitä istuu tapahtuman salissa hämärässä valaistuksessa seuraamassa esitystä.

Kesän jälkeen tapasimme ideoinnin merkeissä Telian Senior Business Development Managerin Jenni Mäkelän. Hyvää keskustelua ja ideoita syntyi iltapäivän aikana runsaasti. Ideoiden siirtäminen käytäntöön tapahtuu joskus nopeasti ja niin tälläkin kerralla! Telia järjesti yhteistyökumppaneilleen Future of Modern Work -tapahtuman 15.9.2022, jonne kutsuttiin 10 ICT-alan opiskelijaa mukaan kuulemaan tulevaisuuden ICT-alan työtavoista, menetelmistä sekä työntekijöiden ja laitteiden välisestä interaktiosta. Iltapäivän ohjelma vaikutti hankkeen ja opetushenkilöstön näkökulmasta erinomaisen inspiroivalta ja mielenkiintoiselta. Saadun opiskelijapalautteen mukaan myös opiskelijat kokivat ohjelman annin mielenkiintoiseksi ja luonnehtivat sen ammentaneen uutta tietoa tulevaisuuden ICT-alasta. Muutamat mainitsivat erityisen antoisina hyvät keskustelut yritysedustajien kanssa.

Opiskelijoita tapahtuman kyltin edessä.

Meillä on jo tiukka katse tulevaisuuteen kohti uusia kohtaamisia ja sparraussessioita. Kitkan poisto -tapahtuma järjestetään Dynamolla 17.11.2022 klo 15-17. Siellä ICT-opiskelijat saavat vinkkejä harjoittelupaikkojen saamiseen, työhaastatteluihin valmistautumiseen sekä oman osaamisen tunnistamiseen – unohtamatta tietysti kohtaamisia ja keskusteluita yritysedustajien kanssa.

Lue lisää LIPPA-hankkeesta: www.jamk.fi/lippa

Kirjoittaja:

Essi Silvennoinen, lehtori, Jamk ammatillinen opettajakorkeakoulu

Kuvat:

Pyry Antero

ESR-logot
Hanke toteutetaan Euroopan sosiaalirahaston tuella.

Jätä kommentti