Virroille

Biotalousinstituutti on tehnyt yhteistyötä Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa usean vuoden ajan järjestämällä Virroilla monimuotokoulutusta. Agrologi amk- tutkintoa on siellä suorittanut vajaat kolmekymmentä henkilöä kahdella vuosikurssilla. Se on tarkoittanut meille opettajille erilaisia haasteita, koska kontaktit ovat olleet joka toinen viikko perjantaisin ja lauantaisin. Omalta kohdaltani se on tarkoittanut aikaisia aamuja ja myöhäisiä iltoja, koska matkaa on kertynyt yhteen suuntaan 180 kilometriä.

Luuletko lukijani, että valittaisin pitkistä päivistä. En. Näiden vuosien aikana olen nähnyt ja kokenut kaikenlaista ja eri vuodenaikoina luonnossa on ollut niin paljon kaunista katseltavaa. Varhaisina aamuina sumu on pehmentänyt Pesiäissalmen kauniit järvimaisemat ja Kyynämöisillä lehmät ovat heräilleet laitumilla aamulypsylle. Matkan kokokohta on ollut Multian kirkonkylä. Tien molemmin puolin on nähtävissä koko rakennuskulttuurimme kaikki kerrostumat ja jokainen rakennus on oman aikakautensa edustaja. Kaiken helmenä nouseva aurinko valaisee kauniin puukirkon tornia ja kirkonkylän läpi ajaessa sitä voi ihastella kauan aikaa.

Mutta mikä parasta; te kaikki opiskelijat siellä Virroilla. Helena, Hanna, Erja, Mari, Eero, Elke, Anna-Liisa ja kaikki muut. Aamulla lähtiessäni olen tiennyt, että edessä on taas antoisa päivä, mihin kuuluu opiskelun lisäksi paljon naurua ja hauskanpitoa. Nyt, kun osa teistä on jo suorittanut agrologi amk- tutkinnon ja muillakin loppusuora häämöttää, niin tunnen haikeutta tämän vaiheen loppumisesta. Muutama vuosi kuljettiin rinnakkain ja sitten taas tiemme eroavat.

Hyvillä mielin toivotan teille haasteita ja onnistumisia, missä sitten ikinä tulevaisuudessa olettekin.