Risteily Tallinnaan 17-18.2.2016

Tarvaalan kampuksella opiskelun ohella järjestetään paljon erilaisia opiskelijatapahtumia. Koululla toimivan koulutusalajärjestön Tarmon hallituksessa päätetään opiskelijoille tärkeistä edunvalvontaan liittyvistä asioista, mutta myös vapaa-ajan tapahtumista.  Tiiviillä kampuksella opiskelijoiden on halutessaan helppo päästä vaikuttamaan järjestettäviin tapahtumiin.

Virve Rosti ilahdutti matkailijoita (c)Siiri Niiranen
Virve Rosti ilahdutti matkailijoita (c) Siiri Niiranen

Aloitimme jo perinteeksi muodostuneen agrologi-risteilyn suunnittelun marraskuussa. Risteily on yksi niistä odotetuista tapahtumista, joissa kootaan yhteen alamme opiskelijoita eri kouluista. Mukana tällä kertaa oli 91 opiskelijaa. Meidän Jyväskylän ammattikorkeakoulun lisäksi agrologiopiskelijoita oli osallisena myös Savonian, Seinäjoen ja Hämeen ammattikorkeakouluista.

Risteilylle lähdettiin Saarijärveltä keskiviikko-aamuna kello 11. Linja-autokyydityksestä huolehti jo monelle opiskelijalle tuttu Linja-autoliikenne Esa Oksa. Perillä lippujenjaon jälkeen pääsimme siirtymään suoraan nauttimaan laivalle katetusta illallisbuffetista, josta varmasti löytyi kaikille mieluista syötävää ja juotavaa. Kanssaopiskelijoihin oli mahdollista tutustua illanmittaan ympäri laivaa, erityisesti tanssilattialla ja karaokessa.

Iloisia agrologiopiskelijoita (c)Siiri Niiranen
Iloisia agrologiopiskelijoita (c)Siiri Niiranen

Aamun valjetessa oli taas mahdollisuus nauttia herkullisesta ja täyttävästä aamiaisbuffetista. Tallinnan kamaralla vierailu oli ajoitettu aamusta puolille päivin. Tallinna tarjosi opiskelijoille vanhan kaupunginosan nähtävyyksiä, ostosmahdollisuuksia sekä vaatekaupoissa että tunnelmallisissa pikkuputiikeissa.

Vanha Tallinna
Vanha Tallinna (c)Siiri Niiranen

Matkanjärjestäminen oli antoisa kokemus. Järjestelyn tiimellyksessä saimme tärkeitä kontakteja muissa kouluissa opiskeleviin ihmisiin ja myös oman koulun eri vuosikurssin ihmiset tulivat entistä tutuimmiksi. Kaiken kaikkiaan reissu oli onnistunut ja matkustajat vaikuttivat viihtyvän!